HCL.HR

Steam eksperimentira s novim Store Hubs sustavom

Zoran Žalac 18.12.2021.   •   5 komentara   •   Tehnologija


Jedna od promjena koje bi mogle zaživjeti na centralnoj stranici Steam Storea tiče se proširenih informacija i pozadinskih videozapisa.

Kad na Steamu odete do glavne stranice kako biste pogledali ponudu igara, dočeka vas preglednik s istaknutim i preporučenim igrama na vrhu. Trenutno u tom pregledniku možete vidjeti naziv igre, nekoliko screenshota iz iste, cijenu, žanr i platforme za koje je igra dostupna. To bi se uskoro moglo promijeniti jer je Valve krenuo eksperimentirati s novim Store Hubs sustavom.

Novi izgled centralnog dijela trgovine na Steamu u budućnosti bi tako mogao prikazivati datum izlaska igre, prosječnu ocjenu korisnika te više oznaka za samu igru. Novost bi bila i to da se u pozadini ne prikazuju slike iz igre već video, odnosno mikro-trailer. U Store Hubsu se isto tako može pronaći nova sekcija nedavnim i nadolazećim događajima u igrama.

Store Hubs je tek krenuo u testiranje i nema garancije da će zaživjeti, tj. postati dio Steama za sve korisnike. No, ako vas zanima kako bi to moglo izgledati, sve što trebate jest otići na ovu stranicu.

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • SpaceMan

    19.12.2021 - 12:38

    Premda sam protiv monopola u platformama i potpuno podržavam Epic ekskluzive (šta briga Steam što se developeri dogovaraju sa Epicom, ionako uzimaju 30%), priznajem da je steam trenutno najsofisticiranija platforma. Sam je koristim za pretraživanje igara budući da imaju najveći izbor, a i volim pogledati ocjene i komentare igrača, iako i tu ima svega. A tu je i steam workshop.

    • Klipan22

      @SpaceMan, 19.12.2021 - 14:04

      Mene iskren zaboli i za Epic i za Steam, samo me nazivciralo Epicovo preseravanje kako oni uzimaju manju proviziju, da je to bolje za kupce, i da ce igre imati manju cijenu, a na kraju neoptimizirani poluproizvod Final Fantasy ima cijenu od 80€.

    • SpaceMan

      @Klipan22, 19.12.2021 - 14:41

      Ima jedno univerzalno pravilo u trgovini: Ono čega nema, raste mu cijena. Ako nema dovoljno kvalitetnih platformi, raste cijena platformi, zato podržavam sve platforme. Manja provizija je bolja za developere => više developera => više igara, veća konkurencija => manja cijena igara. To tako ide u svemu što se prodaje, nije to neka znanost.

    • SpaceMan

      @SpaceMan, 19.12.2021 - 14:45

      Ako i budu rasle cijene onda će to biti prije zbog inflacije.

    • Mad Ant

      @SpaceMan, 20.12.2021 - 10:49

      Imam toliki backlog da sam miran barem par godina…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?