HCL.HR

Steam sada podržava sve kontrolere svih aktualnih konzola

Zoran Žalac 06.08.2022.   •   0 komentara   •   Tehnologija


Nova verzija Steam klijenta, koja je trenutno u fazi testiranja, dodaje službenu podršku za Nintendove Joy-Con kontrolere za PC igre.

Zadnjih je nekoliko godina Valve uvidio da sve više PC igrača koristi kontrolere. I dalje je to relativno mali broj od 10% gaming sesija na Steamu prema podacima za 2021., ali je u svakako u porastu. A tome pomaže i službena podrška koju Steam ima za sve veći broj kontrolera.

Za sada su službeno podržani svi kontroleri Xbox konzola, DualShock 4 i DualSense, Nintendo Switch Pro kontroler i retro kontroleri za NES, SNES, N64 i Mega Drive. To pokriva većinu slučajeva, ali uskoro stiže podrška za još jednu vrstu kontrolera.

Od sljedeće verzije Steam će tako podržavati Nintendove Joy-Con kontrolere za Switch. Kontroleri će se moći koristiti u paru ili odvojeno kao dva zasebna kontrolera. Naravno, kontroleri se mogu spojiti na PC jedino bežičnim putem (Bluetooth), što znači da službena podrška na Steamu neće pomoći ako vam PC nema Bluetooth. No, jednom kad spojite kontrolere Steam će ih automatski prilagoditi svim igrama koje podržavaju kontrolere.

Moći ćete čak koristiti Joy-Con kontrolere i u čudnoj kombinaciji sa Steam Deckom, ako vas to uzbuđuje.

Označeno sa: , , ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?