HCL.HR

Steam olakšao i ubrzao traženje novih igara i trošenje love

Filip Galeković 08.11.2016.   •   6 komentara


Ako ste zainteresirani za igranje nečeg novog ali ne znate gdje početi tražiti, Steam će po novome naučiti što volite i onda vam pokazivati dodatne naslove na koje do sad možda i niste naletjeli.

Steam update

Jedan od glavnih problema pri korištenju Steama kao trgovine jest upravo činjenica da prosječni igrač nikad neće vidjeti sve igre koje bi vas mogle zanimati. Količina igara koje slijeću na Steam ubrzano raste te problem postaje sve veći i veći, no Valve se nada da je posljednjim ažuriranjem ovo barem donekle riješeno.

Takozvani Discovery Update je naziv za posljednji skup promjena koje su donesene kako bi krajnji korisnik Steama koji potencijalno ne prati raznorazne web-stranica i/ili časopise mogao vidjeti naslove koji mu inače ne bi pali u krilo.

Osim generalno poboljšane vidljivosti, s lijeve strane će vam se sad pojaviti popis kategorija koje bi vas mogle zainteresirati, kao i popis sadržaja koje ste nedavno posjetili. U sredini će pozornicu preuzeti preporuke uz objašnjenje koje su u skladu s igrama koje već posjedujete na Steamu, a odmah ispod su prikazani najatraktivniji popusti koji su aktualni u tom trenutku.

Tu će se naći i proširenje sučelja za Curatore, u slučaju da imate izvor za preporuke, kao i veliki, jasni linkovi do najbitnijih aspekata Steam trgovine, a dobrodošle će biti i informacije o vašim igrama koje su nedavno dobile ažuriranja.

Liste najnovijih igara će također biti podložne personalizaciji, te će sad vaša biblioteka uzimati u obzir pri praktički svakom koraku korištenja Steam trgovine. Tako će, u slučaju da igrate primarno pucačine, Steam prikazivati najbolje i one potencijalno skrivene pucačine koje još niste igrali, pa su veće šanse da naletite na nešto za što možda niste čuli.

Naravno, sam update je daleko sadržajniji no što ovaj kratki rezime predstavlja i ostatak možete pročitati na Steamu. No, ipak se čini da je najvažnija promjena to što sad možete istraživati sadržaj na Steamu bez nekih posebnih smjernica – njih će vam Steam sam nuditi.

Hoće li ovo promijeniti vaše navike korištenja Steama ili vam se cijela ta priča čini beskorisnom?

Označeno sa:

Komentari (6)

  • Hazardous Material

    08.11.2016 - 20:25

    Ah taj Steam
    Uvijek nam olaksava praznjenje nasih novcanika

  • borna951

    08.11.2016 - 21:55

    Lagano su u pripremi za Winter Sale

  • Eldar Tutnić

    09.11.2016 - 12:34

    Hmmm,, nisam primijetio. Ovo od danas?

    • ecL1ps3

      @Eldar Tutnić, 09.11.2016 - 15:22

      cini mi se da je od jucer, nisam siguran

  • MaliMicek

    09.11.2016 - 16:06

    Sviđa mi se. Nekako je preglednije i pristupačnije.

  • THEO20

    10.11.2016 - 15:26

    Da izgleda bolje, a mislim da je i boja podloge malo drugacija ili mi se samo cini

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?