HCL.HR

Steam je omogućio bežično igranje VR igara na Meta Quest uređajima

Zoran Žalac 01.12.2023.   •   4 komentara   •   Tehnologija


Streaming tehnologija Steam Link od sada je proširena i na VR igre koje se po prvi put mogu zaigrati bežično u kombinaciji s Meta Quest 2 i 3 uređajima.

Od sada sve svoje VR igre sa Steama možete igrati i bežično ako imate Meta Quest 2, Quest 3 ili Quest Pro.

Valve je proširio dosadašnju streaming tehnologiju Steam Link i na VR naslove, čime je uklonio potrebu žičnog spajanja Quest uređaja na PC. Naravno, kako se tu ipak radi o streamingu, trebate se prvo pobrinuti da ispunjavate osnovne uvjete.

Iz Valvea navode dva preduvjeta za ugodni streaming VR igara. Prva stvar je da vam PC treba biti izravno spojen na router putem ethernet kabela. Druga je stvar da vam router mora raditi u 5 GHz WiFi modu.

Komentari (4)

  • Bubimir666

    01.12.2023 - 21:32

    Taman kolega s posla kupio Meta 3, ajde baš mi je drago i ful me zanima usporedba sa PSVR2 (njega ja imam). Mogli bi neki vs session bacit hehe

    • Stecajni_upravnik

      @Bubimir666, 02.12.2023 - 16:58

      Vredi li PSVR2? Deluje kao zanimljiva opcija za sim racing…

    • Bubimir666

      @Stecajni_upravnik, 02.12.2023 - 20:02

      Evo copy paste mog jednog starijeg komentara: Evo, kao netko tko nikada nije probao VR u životu: Odlično! Hahah Nego, realno, ovak… Osobno smatram da je ovo budućnost gaminga (a i nekih drugih stvari), oduševljen sam iskreno. Mislim da ova tehnologija diže razinu svake igre za ono x+… Bilo koja igra x/10 => Bilo koja igra u VRu x+5/10. Doslovno. Village u VRu je nešto neopisivo dobro. Gran Turismo je odličan (vjerojatno puno bolji sa volanom), Horizon COTM top, prekrasan i čini mi se dosta zanimljiv. Uređaj ko uređaj je malo “plastičan”, ono, čini mi se da nekom ne objasnim dobro kak se stavlja, da bi ga strgal bez ikakve sile haha Motion controlleri su druga stvar, odlični su, kvalitetni, adaptive triggers itd. Sami render / slika je vrhunska stvarno (OLED, HDR, 4k), jako jako dobro. Uređaj je lagan i udoban i mogo bih ga nosit satima (ostavlja zgužvanu facu istina bog haha). Kao netko ko nije probo VR nikada, prvi dan mi je bio uhhh, nakon 2min sam ga skidao i mislio si ovo nije za mene, too much mi je to malo. Sada, 4 dana nakon kupnje, kada ga stavim i upalim No Man’s Sky (koji je odličan u VRu), imam feeling ono “Uh, this seems familiar”, nikakav problem više nije. Zatvoren je u svom PS ekosustavu i nemreš niš s njim osim igara na PS5 (za sada). Čini mi se da Sony baš ne gura tu tehnologiju iskreno, i to me jako rastužuje, igara ima, ali ono, daj mi više mesnatih igara, ak me kužiš. Daj mi AAA naslove sa podrškom. U svakom slučaju, osobno prekrasna tehnologija i smatram ju budućnošću, ali dajte ljudi malo više sadržaja, a ne tenis i kajak (moje mišljenje, sigurno je ok i ne želim ikoga uvrijediti). Preskupo uzeći u obzir da moraš imat i PS5, logično. Već znam da ću za mjesec-dva-tri proći sve kaj me zanima na VRu u PS ekosustavu i kaj onda? Eto, moje mišljenje. Sori malo sam se raspisal.

  • Stecajni_upravnik

    03.12.2023 - 12:13

    Hvala za info. Kljucan deo je da Sony ne gaisra ovu tehnologiju, posebno sto je hardware neupotrebljiv na pc ili drugoj platformi. Sacekam jos malo, pratim stanje. Za tu lovu mi je opcija Steamdeck ili pristojan upgrade grafike, obe stvari su trenutno daleko bolja kupovina. Jos jednom, hvala za info👍

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?