HCL.HR

Steam Playtest je ugrađeni sustav za održavanje beta testiranja na Steamu

Zoran Žalac 28.07.2020.   •   0 komentara   •   Tehnologija


Valve je uveo novu opciju na svoj Steam koja će developerima olakšati održavanje beta testova na toj platformi.

Beta testiranja preko Steama održavaju se već godinama, no do sada su uglavnom predstavljala svojevrsnu tlaku, kako tvorcima igara, tako i samim igračima. Naime, za beta testiranje neke igre na Steamu morali biste se prijaviti negdje zvan Steama pa biste na mail obično dobili Steam key kao pozivnicu za samo testiranje, a onda ste taj ključ unosili u Steam.

Ubuduće više neće biti tako jer je Valve uveo opciju zvanu Steam Playtest. Od sada se tako na Steamu direktno može zatražiti pristup beta testiranju određene igre, odnosno developer može prihvaćati prijave i dijeliti pozivnice za testiranje izravno preko Steama.

Obavijesti o dobivenom pristupu za beta testiranje i dalje stižu korisnicima preko maila, slično kako dobivate obavijest o tome kad je neka igra na sniženju. Razlika je u tome što nećete morati kopirati nikakve kodove niti se prijavljivati na vanjske stranice da biste dobili pristup beta testiranju.

Trenutno se Playtest opcija koristi za igru Total War: Elysium, a iz Valvea poručuju kako je i sama u “beta testu” te će se službeno početi koristiti na više primjera u nekoj bližoj budućnosti.

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?