HCL.HR

Steam izdao upozorenje zbog toplinskog vala

Zoran Žalac 20.07.2022.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Iako se Steam Deck promovira kao uređaj pomoću kojega PC igre možete igrati bilo gdje, iz Valvea poručuju da uređaj ne bi trebalo koristiti za vrijeme većeg toplinskog vala s kakvim se Europa trenutno suočava.

Vremenska prognoza nije povoljna ni za koga osim za one koji se iz nekog razloga vole kupati u vlastitom znoju. Temperature bi ovoga vikenda mogle rasti i do 40 stupnjeva i vi se sad već vjerojatno pitate jeste li zalutali na krivi portal. Niste – još uvijek pišemo o gamingu, samo što visoke temperature zraka mogu imati utjecaja na uređaje za igranje.

Nedavno je Nintendo upozorio vlasnike Switcha da se konzolu ne bi trebalo koristiti za vrijeme ekstremnih vrućina iznad 35 celzijusa. Sada je isto upozorenje poslao i Valve za korisnike Steam Decka.

Premda je Steam Deck zamišljen kao gaming PC koji se može koristiti bilo gdje, to se odnosi na prihvatljive uvjete do 35 stupnjeva celzijusa. Ako se Deck koristi na mjestu gdje je prostorna temperatura viša od toga, može doći do usporavanja. Naime, konzola ima ugrađen sustav po kojemu joj performanse opadaju kad joj radna temperatura prijeđe stotinu stupnjeva. Cilj je dakako, spriječiti pregrijavanje uređaja, ali i zaštititi samog korisnika od mogućeg zapaljenja.

Zato držite svoj Steam Deck u hladu i pobrinite se i za sebe tako da se opskrbite sa što više tekućine.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • Tomislav88

    20.07.2022 - 09:48

    A eto to su ti kompromisi kod prijenosnih konzola/pc-a…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?