HCL.HR

Stigao prvi trailer za ambiciozni RTS Meridian: New World

Stjepan Fikter 02.08.2013.   •   6 komentara


Novi znanstveno fantastični RTS naziva Meridian: New World, koji se snažno oslanja na svoju priču, dobio je prvi gameplay trailer, izdavača i službenu stranicu.

Meridian: New World je relativno skromno najavljen prošli tjedan uz kratki opis igre i svega četiri screenshota. No čini se da je to bilo dovoljno da developer Elder Games privuče interes HeadUp Gamesa koji će preuzeti ulogu izdavača, a uz to, igra je dobila i službenu web stranicu. Posebno zanimljivo pri svemu ovome je to da Elder Games čini samo jedna osoba – Ede Tarsoly, koji je proveo preko dvije godine samostalno radeći na ovom PC naslovu.

Meridian: New World je RTS fokusiran na svoju priču. Preuzeti ćemo ulogu Daniela Hansona, zapovjednika prve ekspedicije na planet Meridian. Tarsoly nam obećava da će njegov prvijenac biti tradicionalni RTS gdje je strategija bitna, odnosno da direktni pristup protivniku bez taktiziranja neće baš funkcionirati. Budući da će se igra uvelike oslanjati na element razvijanja radnje, svaka odluka koju napravimo će utjecati na svijet oko nas. Tu su još neke klasične RTS stvari poput opremanja jedinica s 15 vrsta različitog naoružanja, dobivanje iskustvenih bodova, nadogradnja zapovjednika te razgovor s ljudima unutar broda. Dobro, ovo zadnje inače baš i ne viđamo u strategijama. Osim toga, Meridian će imati alate za skriptiranje kao i level editor koji će služiti za kreiranje kampanja, a uz to, unutar igre će ugrađen biti downloader za nove mape.

Nažalost, igru nećete moći zaigrati tako brzo. Datum izlaska je postavljen tek za drugi kvartal iduće godine, ali svi koji posjete ovogodišnji Gamescom moći će vidjeti prezentaciju igre na sajmu.

Komentari (6)

  • Apocalypse4987

    02.08.2013 - 11:03

    mining tool 🙂

  • Blade1752

    02.08.2013 - 11:13

    Forica

  • Black_Pirate

    02.08.2013 - 12:16

    Ovome se sa lakocom vec moze predvidjeti prosjecna ocjena kvaliteta.

  • MrGamerSonny

    02.08.2013 - 12:55

    Izgleda dobro 😀

  • goldfinger

    02.08.2013 - 14:34

    Fora,ali i totalni deja vu,no liku treba odati priznanje pošto je ovo izveo solo..

  • MaliMicek

    02.08.2013 - 17:43

    Ovo je neka samostalna projekt igra na temelju Supreme commander serijala

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?