HCL.HR

Stigli prvi Tales from the Borderlands detalji

ToxarE 10.03.2014.   •   2 komentara


Premda će Tales of Borderlands biti ispričan na avanturistički način, Telltale obećava kako će igra ipak biti povezana sa svojim korijenima pa će sadržavati i pomalo napucavanja.

Na upravo održanoj panel diskusiji konferencije SXSW 2014., Telltale Games i Gearbox otkrili su prve konkretne detalje vezane uz svoj zajednički projekt Tales from the Borderlands koji je najavljen u prosincu prošle godine. Nismo, naravno, dobili nikakve nove materijale iz igre, no sada zato barem konkretnije znamo nekoliko stvari – s kime ćemo igrati, kakve veze će priča imati s originalnim predloškom te na koji način će se izvoditi.

Potvrđeno je tako da će igra imati dva protagonista. Oba smo vidjeli u prvom traileru, a to su Fiona i Rhys, pohlepni Pandorijanci koji će priču igre naizmjenično pričati kroz prisjećanje, ali svatko na svoj način. Radnja igre nastavit će se nakon događaja iz Borderlandsa 2, a novi događaji bit će različito prikazani, ovisno o tome tko ih priča. Usput ćemo susresti dosta poznatih lica iz prijašnjih Borderlands igara, a u globalu ćemo i bliže upoznati život na planetu Pandori izvan onog avanturističkog štiha kakav vežemo uz taj planet.

Za razliku od Telltaleovog uspješnog Walking Deada, Tales from the Borderlands igračima će umjesto biranja između manjeg zla donositi situacije u kojima će birati između nekoliko iznimno privlačnih opcija. Naravno, s obzirom da je i sam Borderlands dosta šaljiv, i ova će igra nositi humoristični ton koji nije stran Telltaleu jer imaju iskustva sa Sam & Max serijalom.

S druge strane, Borderlands je također orijentiran na akciju, točnije rečeno – napucavanje, no Telltale ni po tom pitanju neće odskakati od predloška. Iako će glavnina gameplaya biti izvedena u obliku avanture, otkriveno je kako ćemo s vremena na vrijeme vidjeti i neke pucačke dionice – naravno, u Telltaleovoj maniri, dakle – nešto po uzoru na već spomenuti Walking Dead. U Gearboxu su zadovoljni takvom idejom te ističu sljedeće:

„Borderlands može biti više od neprestanog pucanja ljudima u lice. To da bi mogao biti neprestano napucavanje ljudi u lice nakon čega možete popričati s njima – to je kul opcija za nas.“ – izjavio je scenarist Borderlandsa 2 Anthony Burch.

Tales from the Borderlands trebao bi izaći ove godine, u epizodnom obliku na zasad još nenajavljen broj platformi.

Komentari (2)

  • AnonDogi

    10.03.2014 - 19:45

    Kul.

  • tryon

    10.03.2014 - 23:06

    ne znam da li ista moze biti lose od telltalesa 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?