HCL.HR

Stiglo je besplatno poboljšanje za AMD Radeon kartice iz serije RX 5000

Zoran Žalac 14.09.2021.   •   1 komentara   •   Tehnologija


Iz AMD-a su novom verzijom drivera omogućili SAM tehnologiju i na starijim grafičkim karticama iz serije Radeon RX 5000.

Situacija na tržištu grafičkih kartica trenutno je takva da se iznimno cijene i stariji proizvodi. Naravno, to nema smisla u kontekstu igara nego samo ako rudarite kriptovalute. Neki su na toj činjenici profitirali, ali ako ste sentimentalno vezani uz svoju stariju grafičku karticu, a ta je kartica Radeon iz serije RX 5000, AMD ima dobru vijest za vas.

Radeon Software verzije 21.9.1 donosi podršku za SAM – Smart Access Memory tehnologiju starijim karticama iz serije RX 5000. Do sada je ta tehnologija bila ekskluzivna za noviju RX 6000 seriju grafičkih kartica.

Smart Access Memory inače donosi poboljšanja u izvedbi PC igara ako AMD-ovu grafičku karticu koristite u kombinaciji s Ryzen procesorom serije 3000 ili 5000. Poboljšanja ovise od igre do igre – negdje su značajna, a negdje zanemariva.

No, ažuriranje je besplatno i ne treba se buniti protiv toga. Čak su i najsitnija poboljšanja dobrodošla u ovakvoj situaciji kad kupnja snažnije grafičke kartice nije bezbolan proces za PC gamere.

Komentari (1)

  • Cipelcug

    14.09.2021 - 15:43

    Ako vam disk nije postavljen na GPT, neće raditi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?