HCL.HR

Stiže još jedna serija – The Witcher: Blood Origin

Zoran Žalac 27.07.2020.   •   18 komentara   •   Filmovi i serije


Gledali ste Netflixovu seriju The Witcher, ali ju niste u potpunosti shvatili? Stiže novo objašnjenje kroz zasebnu seriju sa šest epizoda.

Netflixovu adaptaciju serijala The Witcher definitivno je lakše pratiti ako ste prethodno konzumirali romane i/ili videoigre. Gledatelji koji su u Geraltov svijet alkemije, politikanstva i seksa uletjeli na slijepo nisu se proveli baš najbolje. No, Netflix će to popraviti – s dodatnom serijom koja objašnjava događaje prethodno onima iz glavne serije The Witcher.

U produkciju tako kreće The Witcher: Blood Origin, igrana serija u šest dijelova, koja će nam dati dublji uvid u problematiku napaćenog Kontinenta, odnosno u pojavu magije i rasne sukobe između ljudi te vilenjaka, patuljaka i ostalih manjina, 1200 godina prije Geraltovih avantura. Redatelj serije bit će Declan de Barra koji je radio scenarij za jednu od epizoda The Witcher serije. Na projektu je angažiran i Andrzej Sapkowski, tvorac Witcherovog univerzuma.

Iako će ova serija definitivno pomoći publici u razumijevanju one glavne, upitno je kada će ista biti emitirana. Druga sezona The Witchera tek bi sljedećeg mjeseca trebala biti nastavljena sa snimanjem, a predviđa se da ju nećemo gledati do zime 2021. Prije toga će se na Netflixu emitirati i animirani film Nightmare of the Wolf koji će gledatelje upoznati s witcherom Vesemirom.

UPDATE: Informiran sam od ženskog dijela gledateljstva da se serija The Witcher ne gleda zbog radnje tako da je cijela priča o težem praćenju iste potpuno promašena s moje strane. Iskreno se ispričavam na tome.

Označeno sa: , ,

Komentari (18)

  • crna_lampa

    27.07.2020 - 17:48

    Ovo im nije trebalo. Jel to znači da treba da snimaju pet odovjenih serija vezanih za taj svet? Da su valjano snimili prvu sezonu ovo im ne bi trebalo.

    • PppPP

      @crna_lampa, 27.07.2020 - 20:13

      prva sezona je skroz dobra

    • Hot Ice-cream

      @PppPP, 27.07.2020 - 20:29

      Si citao knjige ? Jer da jesi znao bi da je mogla bit puno bolja.

    • KPsrna

      @Hot Ice-cream, 27.07.2020 - 20:52

      nisam čitao igru, al sam igrao zadnji dio, i stvarno se trudio sve knjige u igri pročitat, i stvarno je jako dobar dio objašnjen šta se prije dešavalo, kako likovi tako i gradovi i klase humana i nonhumana.. serija je vrhunska, a ovo je spin-off pa ko želi nek gleda, sigurno nije neki minus, dapače.. i frendovi koji nikad nisu igrali igru, oduševljeni su serijom. Drago mi je da je tako ispalo, jer bilo je puno skeptika vezanih uz odabir glumaca, pogotovo za Geralta. Razumijem da nekome nije legla zbog timelinea, al na kraju witcher je najgledanija netflixova serija sta se tice prvih sezona…

    • Doc Infinity

      @KPsrna, 27.07.2020 - 21:29

      Ti kuzis da je witcher prvotno knjiga? Ne govori o knjigama u igri

    • KPsrna

      @Doc Infinity, 28.07.2020 - 11:08

      lol, znam da su igre napravljene po knjigi, a ti kuzis da u igri imas mali milijun random knjiga koje mozes citat i koje objasnjavaju dobar dio witcher svijeta, radnje koje su se desavale kroz povijest, ratovi koji su se vodili… tako da ja pričam da sam u igri kroz te knjige prolazio, nigdje ne spominjem andrzeja sapkowskog i njegove knjige po kojima je sama igra nastala… logičnim slijedom su i te u igri knjige pisane po sapkowskovim knjigama

    • funky0308

      @KPsrna, 04.09.2020 - 14:25

      Ali on je knjigu procitao hahaha…

    • funky0308

      @Doc Infinity, 04.09.2020 - 14:24

      Bas ga srackas i ti sada, bravo, procitao si knjigu. Koga zaboli sto je Witcher roman? Lijepo ti covjek kaze da je odigrao samo W3 i gledao seriju i njemu je dobra. Dzaba ti nas ovdje davis s knjigom, o knjizi pricas s ljudima koji su je procitali, onda to nekog smisla i ima, ovako bas i ne.

    • Darcoolio

      @Hot Ice-cream, 28.07.2020 - 00:52

      Knjiga realno počinje mlako, nabacano, neadekvatno uvodi u priču, međutim kasnije knjige idu sve bolje i bolje.
      Serija isto, dobar deo priča je poprilično zbrzan, a “Toss a Coin to Your Witcher” popuni 85% priče kad jure đavola i zarobe ih.
      Ono što su trebali je da se ipak fokusiraju na hronološki sled, tebi i meni recimo ništa nije nepoznanica, a većini publike koja je upoznata samo sa igrom ili nije čak ni sa tim, njima ništa nije jasno.

    • funky0308

      @Darcoolio, 04.09.2020 - 14:26

      To je istina, pogubimo se i mi koji ponesto o svijetu znamo

    • PppPP

      @Hot Ice-cream, 28.07.2020 - 02:23

      Može sve na svijetu biti puno bolje, to ne znači da nije dobra prva sezona

    • funky0308

      @Hot Ice-cream, 04.09.2020 - 14:22

      Uvijek moze bolje, naravno ali i meni je skorz OK serija. Knjige nisam citao, igru igram/igrao sam i serija mi je skroz OK. E sada sto je u knjzi ovako, a moglo je onako se ne opterecujem ni najmanje. Odgledao sam par super zanimljivih serija u 2020 god, barem su super meni. Witcher, Mandalorian, High Score (odlican dokumentarac na Netflixu) i The Expanse (malo losa i neuvjerljiva gluma ponekada ali sve u svemu dobra serija). Ima ih jos ali necemo duziti… Meni je Witcher, kao i mnogima, skroz OK. Ne davi previse, baca odmah u radnju i dobro je, nije dobra jedino kva jbna korona pa nam hrpa stvari kasni ili je odgodjena radi toga.

  • hyperion

    27.07.2020 - 17:52

    Dobro si Andrzej puni džepove, mogao bi CD Projekt red uskoro zatražit koju paru jer da nije igara, ne bi bilo serija hehe.

    • funky0308

      @hyperion, 04.09.2020 - 14:27

      Koliko je kukao morali su krenuti u novi projekt koji ce ukljuciti i njegovo savjetovanje. Sad je valjda konacno sretan i miran (sad kada zaje..) hahaha

  • Hot Ice-cream

    27.07.2020 - 20:27

    E ovo se vec zove ‘milkanje’

  • KhorneFlake

    27.07.2020 - 22:15

    Na prvu mi se učini “blood Orgy”…

    • Darcoolio

      @KhorneFlake, 28.07.2020 - 00:53

      Za the Witcher bi bilo adekvatno svakako.

  • funky0308

    28.07.2020 - 18:59

    Spinoff ili ne, ne volim kada se stvari ovako sjeckaju i pare muzu sa devet izvora. Serija mi je skroz OK, prva sezona mi bas bila dobra iako je malo pred kraj sezone krenulo s kenjkanjem ali OK, u globalu je to, meni, skroz dobro. Ceka se druga sezona, a ostalo, za sada, ignoriram. Ako se pokaze da je odlican film pogledam ga, ako bude prosjecan nista od toga. Ista stvar je i za druge serije. Ne treba mi druga serije, treba mi druga sezona serije koju vec gledam i nadam se da ce stici po rasporedu. Netflix sam preko ljeta otkazao, uzeo HBO ali bas je los, daleko je to od Netflixa ali ulovio sam se u sportu “30 min surfanja po Netflixu u potrazi za necime za gledati” sto je pokazatelj da treba na hladnjenje.. Pokrenem ponovno prije nego krene druga sezona 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?