HCL.HR

Stiže li nam to The BioShock Collection?

Zoran Žalac 21.09.2015.   •   7 komentara


BioShock trilogija, koja teoretski i nije trilogija, možda već ove jeseni dobije kolekcijsko izdanje za aktualne konzole, ako je vjerovati na riječ jednoj trgovini.

Ustaljena je praksa da nove konzole dobivaju portove igara s prošle generacije konzola, barem prvu godinu na tržištu, dok ne prikupe dovoljno novijih igara. Međutim, PlayStation 4 i Xbox One više nisu „nove konzole“ – vani su već skoro dvije godine, a svakog mjeseca za njih dobivamo obične portove igara starih po pet godina, ili više.

U zadnjih nekoliko mjeseci tako su na konzolu sletjeli Devil May Cry 4, Prototype, God of War III i brojni drugi, dok nam u nadolazećim mjesecima stižu Uncharted, Darksiders itd. Neki od tih portova su bolje odrađeni, neki su besramno loši, no krajnji rezultat je isti – trend prodaje starih igara ne pokazuje znakove posustajanja.

Dosta se često stoga šuška koje bismo portove/prerade/kolekcije mogli vidjeti sljedeće. U nekim slučajevima šuškanja se ne ispostave istinitima (primjerice, Batman: Arkham kolekcija), no uvijek otvaraju prostor za raspravu. Najnoviji primjer toga je The BioShock Collection kojega je jedna južnoafrička trgovina izvjesila za narudžbu. Izvor kojega nećemo promovirati navodi kako će igre BioShock trilogije na PlayStation 4 te Xbox One konzole već krajem ove godine, 27. 11.

Službeno još ništa nije potvrđeno, ali BioShock kolekcija je nešto što bi se definitivno moglo dogoditi. Iako prodavači videoigara ovakva slučajna otkrivanja najčešće koriste za samopromociju, u slučaju ove trgovine neke su se glasine već pokazale točnima, poput Splatoon Amiibo figurica. Naravno, mogla je to biti slučajnost jer nije bilo teško predvidjeti da će Splatoon likovi dobiti svoje figurice, ali svejedno – ako ste fan BioShocka, možda vam povratak u Rapture i Columbiju ove godine ne gine.

Komentari (7)

  • Mentor

    21.09.2015 - 11:38

    Ma dajte Metal Gear Solid HD Collection za PC.

    • Vegeta123

      @Mentor, 21.09.2015 - 17:21

      e to bi bilo super 🙂

  • pesek32

    21.09.2015 - 12:21

    Ove next-gen konzole dobivaju samo neke prerade starih igara. Nek onda naprave DRR pa i za PC.

  • Corvodin

    21.09.2015 - 13:46

    Ma može, samo trpajte remastere, što bi trebali nove igre?

  • VladoShady 980

    21.09.2015 - 14:51

    Valjalo bi da prvi dio malo napucaju graficki…da ga ozive

  • trulex

    21.09.2015 - 23:41

    Ja je igram trenutno po treći put, sad prelazim 1999 mode.

  • Apocalypse4987

    24.09.2015 - 09:42

    Zašto ne, cili serijal je toliko dobar da ne bi bilo pošteno da ga neki ljudi ne zaigraju jer nisu u mogučnosti. Jedna od najboljih priča ikad u videoigrama. AL bilo bi dobro da naprave remake system shocka.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?