HCL.HR

Street Fighter V je posebno naklonjen novim igračima

Zoran Žalac 08.12.2015.   •   0 komentara


Igrači koji se po prvi put budu susreli sa Street Fighterom V imat će gotovo jednake šanse da pariraju onima koji se sa serijalom druže već nekoliko godina, poručuju iz Capcoma.

Za razliku od nekih drugih tabačina, Street Fighter je igra u kojoj se vještina igranja može prepoznati na gotovo svakom potezu tijekom meča. Za serijal je to dvosjekli mač jer Capcom osim postojeće publike želi privući i novu generaciju igrača, a onda mu visoki prag vještine potrebne za kompetentno igranje protiv drugih igrača baš i ne ide u prilog. No, u slučaju Street Fightera V odlučili su smanjiti jaz između početnika i vrhunskih igrača.

Kako pojašnjava Yoshinori Ono, producent igre, ideja iza ovog nastavka bila je izbaciti što više “pravila” igranja na koje su igrači do sada navikli. Zbog toga su uvedena tri V sustava – V-Trigger, V-Skill i V-Reversal. Ono navodi kako će po izlasku igre svi igrači morati jednako učiti kako ti sustavi funkcioniraju, pa čak i Street Fighter veterani. Naravno, laganu prednost već će imati oni koju su sudjelovali u beta testiranju, a koliko će brzo nestati ta “jednakost” između veterana i početnika, to tek treba vidjeti.

Spomenuti V sustavi oslanjaju se na mehanike koje do sada nisu viđene u SF igrama. V-Trigger je posebna vještina koja se razlikuje od lika do lika, a može na brzinu okrenuti tijek meča. “Fora” je u tome što se aktivira kako primate udarce ili koristite V-Skills koji zamjenjuje dosadašnji Focus Attack. Naposljetku, tu su V-Reversal protunapadi kojima primjerice možete odbiti projektile protivnika i slično.

Street Fighter V je inače otkrio sve svoje likove koji će biti dostupni po izlasku igre. Zadnji među njima je novi borac, F.A.N.G., zamjenik glavnog negativca M. Bisona. Lik se koristi nekim čudnim kung-fu potezima a poseban napad mu je… oponašanje ptice? U bilo kojem slučaju, potvrđeno je i šest likova koji stižu sa season pass ekspanzijom, a to su Alex, Guile, Balrog, Ibuki, Juri i Urien. Kako je ranije najavljeno, njih će biti moguće otključati i bez plaćanja. Street Fighter V stiže na PS4 te PC u drugom mjesecu 2016.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?