HCL.HR

Studio Rocketwerkz je idealna firma – daju beskonačni godišnji odmor, sve plaćeno

Zoran Žalac 02.12.2019.   •   4 komentara   •   Industrija videoigara, Zanimljivosti


Tvorac DayZ-a ima zanimljivu strategiju kojom se nada privući talentirane developere iz drugih studija. Daje im, da ne povjerujete, mogućnost beskonačnog godišnjeg odmora.

Tvorac DayZ-a Dean Hall zaradio je svoj prvi milijun prije nekoliko godina, a znate kako kažu: nakon prvog milijuna novac se množi sam od sebe. Hall je tako u situaciji da zaposlenicima svog studija Rocketwerkz ponudi nešto doista neobično – plaćeni godišnji odmor na neodređeno razdoblje.

Kako je objasnio za novozelandski portal Stuff, njemu je cilj okupiti ekipu koja stvarno želi raditi, a s takvom je ekipom situacija ponekad takva da uopće ne koriste godišnji odmor. U timu Rocketwerkz stoga je obavezno da svi zaposlenici jednom godišnje uzmu četiri tjedna godišnjeg odmora, ali ako žele, mogu trajanje tog odmora i produžiti. Naravno, ne odnosi se to na sve zaposlenike – oni koji su u studio tek stigli ne mogu odmah uzeti plaćeni godišnji. Zaposlenici koji su u studiju malo duže mogu uzeti neograničeno bolovanje, a tek oni koji su veterani imaju opciju neograničenog godišnjeg odmora.

Dakako, ovakav pristup u Rocketwerkzu nije tu samo za dobrobit zaposlenika. Taktika je to kojom Hall namjerava privući vrhunski radni kadar u svoju firmu, pogotovo pokraj činjenice da je prekovremeni rad u industriji videoigara često obavezan te da se mnogi udaljavaju od industrije videoigara upravo iz razloga što zbog tog posla nemaju dovoljno vremena za privatni život.

Označeno sa:

Komentari (4)

  • vragec25cro

    02.12.2019 - 14:37

    Kod nas na balkanu brzo bi stavio ključ u bravu 🙂

  • delight353

    02.12.2019 - 16:04

    Samo rad, rad, rad i rad… Ljudi vise ne rade da bi zivjeli. Zive da bi radili…

    • vragec25cro

      @delight353, 03.12.2019 - 06:02

      To je do ljudi.Uvijek treba naći vremena za sebe.

    • SemirTheChosen

      @vragec25cro, 04.12.2019 - 03:52

      Japanci imaju godisnje odmore takodje u trajanju od 4 sedmice godisnje – kao i u njemackoj i svugdje drugo u normalnim zemljama osim kod nas u BiH i u ostalim rupama odnosno nenormalnim zemljama, samo sto japanci cesto prekovremeno rade.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?