HCL.HR

Super Mario Odyssey moguće je zaigrati na PC-u

Pero Mlinar 02.11.2018.   •   6 komentara


Nintendo Switch još uvijek je vrlo aktualan, no to nije spriječilo grupicu programera da stvore emulator na kojem je sad moguće zaigrati i veliki Super Mario: Odyssey.

Nintendo Switch relativno je nova konzola, ali za razliku od njegovih aktualnih konkurenata on se već sada može “pohvaliti” uspješnom emulacijom na PC-u. Emulator Yuzu najavljen je početkom godine, no taj je u ovom trenutku spreman za velike pothvate, čemu svjedoči činjenica da je na njemu moguće zaigrati, te u potpunosti završiti – Super Mario: Odyssey.

Naravno, radi se o velikom uspjehu tima programera koji sjede iza ovog komada softvera, no istodobno je cijela stvar prilično problematična. Emulatori se generalno nalaze u svojevrsnoj sivoj zoni, jer iako tehnički krše zakone o zaštiti autorskih prava, često predstavljaju jedini način za uspješno pokretanje i očuvanje starih igara izašlih iz prodaje.

S druge strane onda imamo Yuzu, koji ne samo da emulira još uvijek vrlo aktualnu platformu, već omogućava “besplatno igranje” naslova koji se još uvijek nalaze u komercijalnom opticaju. U prijevodu, tipični argumenti za obranu emulatora u ovom slučaju ne vrijede. Nekako je za očekivati da bi Nintendo po tom pitanju mogao reagirati te da će pokušati zaustaviti rad na projektu.

Dok se to ne dogodi, međutim, ako vas ne muče moralne dvojbe, na PC-u je itekako moguće zaigrati njegovu perjanicu – o čemu svjedoči i priloženi video.

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • kuky90

    02.11.2018 - 10:26

    gimme gimme, mine now

  • i_love_all_games

    02.11.2018 - 10:58

    Odlično. Najjača platforma ima igru više. I to dobru igru

  • Darcoolio

    02.11.2018 - 11:34

    Prvi emulator sa kojim sam zabagovao, nemam pojma šta radim 😀

  • sallaD

    02.11.2018 - 11:54

    Aaaand Cease & Desist letter in three, two, one…

  • Dajsikeks

    02.11.2018 - 19:22

    Sve super, svaka čast (iako imam NS) , ali problem je to što neke igre se neće vrtiti u 60 fps kao na NS ako nemaš jak pc ( tj. jaku grafičku x80ti ili x80 nvidia i procesor). Kad sam vidio da emulator Zelde vrti u 20 fps i manje sa 750ti onda sam od toga odustao. Treba još to doraditi da bude čisto i glatko na različitim performansama pc-eva.

  • svraka12_LIX

    03.11.2018 - 20:27

    VRH!!!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?