HCL.HR

Super Mario Run prestigao konkurenciju na ljestvicama

Juraj Bevandić 18.12.2016.   •   3 komentara


Ne samo da je Super Mario Run zasjeo na vrh liste najviše preuzimanih naslova na App Storeu, već je u prvom danu imao triput više downloada od Pokemon GO – skoro tri milijuna.

Super Mario Run App Store

Super Mario Run je potpuno očekivano potpuno rasturio ljestvice najviše preuzimanih mobilnih naslova na Appleovom App Storeu. Uopće nije iznenađenje da lik Super Maria i to u popularnom i jednostavnom formatu osvoji tržište, ali prvotne brojke u usporedbi s drugim mobilnim hitovima koji su harali 2016. su više nego impresivne.

Gamesindustry.biz pokazuje da je Mario pomeo pod konkurencijom tako što je na dan izlaska skinut vrtoglavih 2.85 milijuna puta, dok je Pokemon GO u istom roku dosegnuo “samo” 900 tisuća skidanja. Nintendov junak je trenutno vodeći u 62 zemlje svijeta te mu je za prevlast nad SAD-om trebalo sedam sati, a Niantic će se tješiti da je njihovim Pokemonima za istu stvar trebalo pet sati.

Super Mario Run se službeno vodi kao besplatna igra, jer tehnički jer besplatna iako mnogi nisu zadovoljni njenom cijenom koja se predstavlja tek nakon prva četiri levela. S obzirom da se nalazi na vrhu ljestvice najunosnijih aplikacija čini se da je dobar dio igrača ipak kupio igru, ali alat za istraživanje tržišta Apptopia ukazuje na to da je od 33 tisuće ocjena oko polovica samo jedna zvijezdica što je vjerojatno protest protiv cijene pune igre.

Jeste li vi isprobali Super Mario Run? Jeste li kupili punu verziju?

Komentari (3)

  • Bojko

    18.12.2016 - 22:17

    Prava je šteta što nije istovremeno izašao i za Android – to bi tek bio pravi boom. Inače nisam još zaigrao, ali budem.

  • GameWorior

    19.12.2016 - 00:09

    Slažem se ja ću ga skinuti kad izađe za Android ali punu igru neću kupovat (roditeljska zabrana) ali bi da nema te zabrane vjerojatno kupio?!

  • Big Boss

    19.12.2016 - 17:23

    Mozda kupim kad izadje i za Android, ali samo na nekom popustu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?