HCL.HR

Super Mario više nije vodoinstalater

Zoran Žalac 04.09.2017.   •   4 komentara   •   Zanimljivosti


Službeni opis Nintendova najpoznatijeg lika otkriva nam kako se popularni Talijan više ne bavi vodoinstalaterskim poslovima.

Super Mario Run Android

Super Mario je fiktivni lik i sasvim je blesavo vjerovati da se bavi nekim nama poznatim poslom. Međutim, otkako ga znamo pod tim imenom, Mario je karakteriziran kao talijanski vodoinstalater, što se moglo primijetiti na motivima levela originalnog Mario Brosa u kojemu se s bratom Luigijem provlačio kroz cijevi. Nije da se vodoinstalateri inače provlače kroz cijevi do novih levela, ali eto – shvaćate valjda tu poveznicu.

No, ako pitate Nintendo, Mario više nije vodoinstalater. Naime, u službenom opisu lika koji je osvanuo na japanskoj stranici Nintenda stoji kako je Mario lik koji radi sve i svašta na kul načine – bavi se sportovima, a ponekad zna obući i doktorsko odijelo.

No, iako je svijetu postao poznat kao vodoinstalater, Mario je u početku zapravo bio stolar dok je u Donkey Kongu kao tadašnji Jumpman na gradilištu spašavao svoju damu. U konačnici možemo zaključiti da Mario mijenja svoju profesiju ovisno o okolnostima, što je nešto čime se ne može pohvaliti baš mnogo ljudi, bili oni stvarni ili fiktivni.

Označeno sa:

Komentari (4)

  • IvanHR

    04.09.2017 - 14:19

    Ma udarila mu slava u glavu 🙂

  • JADRO

    04.09.2017 - 15:00

    Game Over!

  • dex19

    04.09.2017 - 15:03

    On je domar, znači Katica za sve

  • trulex

    04.09.2017 - 16:27

    Ovo je prava gaming kultura.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?