HCL.HR

Superpametni robot Deltu s vama će igrati igre i ignorirati vas

Gabriela Horvat 03.10.2016.   •   1 komentara


Ako ste ikada željeli kućnoga ljubimca koji neće tražiti previše i koji će vam biti vjerni prijatelj, onda robot Deltu nije ljubimac za vas.

robot-deltu

Deltu je robot koji je vrlo pametan, ima svoju tvrdoglavu osobnost i voli se družiti sa svojim vlasnikom, ali samo onda kada vlasnik čini ono što on želi. S Deltuom možete igrati igru pamćenja na dva tableta, u kojoj će vam on pokazati kako se igra igra, pomno pratiti što vi pritišćete nakon njega, a ako ne budete sposobni napraviti isto što i on ignorirat će vas i to na najbolji mogući način.

Deltu će imati gnjevni ispad koji se sastoji od slikanja selfija, objavljivanja slike na Instagramu i slušanja glazbe… baš sve što radi prosječni tinejdžer kada stvari nisu po njegovom. Nakon nekog vremena oprostit će vam vašu nesposobnost, ipak ste vi samo čovjek.

Ako ste ikad mislili da će nas roboti s umjetnom inteligencijom uništiti, Deltu je pravi dokaz da se s robotima ne treba zezati i da ih se treba slušati. Projekt je Alexie Lechot, studentice švicarskog ECAL-a i dizajnerice koja je zainteresirana za vezu ljudi i robota, a Deltu nije njen prvi projekt. Iza sebe ima i zanimljiv projekt Biosphere, koji je bio ujedno i istraživanje možemo li uzgojiti biljku koristeći boje koje emitiraju četiri iPada – izgleda da možemo.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?