HCL.HR

Šuška se da ćemo uz Nintendo NX konzolu moći odgovarati na telefonske pozive

Zoran Žalac 29.02.2016.   •   0 komentara   •   Tehnologija


Stigle su nam svježe glasine o funkcijama Nintendove sljedeće konzole. Naravno, sve je za sada neslužbeno, ali dolazi od izvora koji je već razotkrivao slične informacije.

pokemon-go

Nintendova sljedeća konzola, kodnog naziva NX, u ovom trenutku može biti sve što zamislite. Šuškalo se da će to biti spoj kućne i prijenosne konzole, ali Nintendo je vrlo tajnovit pa dok otkriju zastoj iza svog sljedećeg uređaja za zabavu, ništa nije zacrtano u kamenu.

Osim možda nekih informacija koje je za portal Dual Pixel otkrio „insajder“ s dokazanim rezimeom – isti onaj koji je prije vremena otkrio hardverske specifikacije PlayStationa 4 i postojanje Microsoftovog HoloLensa.

Nove informacije tako upućuju na to da će NX konzola dolaziti s HDMI adapterom i naprednijom tehnologijom emitiranja slike od one koju koristi Wii U za svoj ekran na gamepadu. Analogne palice imat će tzv. haptic feedback, tehnologiju simuliranja vibracije kakvu koristi Steam kontroler. Zanimljivo, konzola će se navodno moći sinkronizirati sa svim Bluetooth uređajima pa ćemo se preko nje moći javiti i kada nas netko zove na mobitel. Mobitel, jel’da, tko to još koristi?

Nintendo NX navodno će sirovom snagom biti u rangu Xbox One konzole, a svoje mogućnosti povezivanja s drugim igračima proširit će izvan multiplayera i StreetPass aplikacije. Prema ovim neslužbenim informacijama, Pokemon Go trebao bi demonstrirati za što će konzola biti sposobna po pitanju društvenih opcija.

Do otkrivanja nove Nintendove konzole ostalo nam je nešto više od tri mjeseca, no kako se budemo približavali E3 sajmu, tako ćemo vjerojatno imati jasniju sliku o tome jesu li ove informacije doista na tragu istine.

Označeno sa:

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?