HCL.HR

Jedan je tip od suda dobio zabranu igranja videoigara zbog swattinga

Zoran Žalac 17.09.2019.   •   7 komentara   •   Zanimljivosti


Američki je sud odredio 15-mjesečnu kaznu za Caseya Vinera koji je indirektno sudjelovao u tragičnom swattingu iz 2017. godine.

Još uvijek nije zaključen slučaj tragičnog swattinga koji je proizašao iz svađe zbog meča u Call of Duty: WW2. Glavni krivac za tragičan događaj, tip koji je poslao specijalnu policiju na tuđa vrata, već je dobio 20 godina zatvora, no priča je malo kompliciranija.

Naime, osuđeni Tyler Bariss bio je tek izvršitelj poziva, tj. onaj tko je poslao policiju na kućni prag gdje je nesrećom ustrijeljen Andrew Finch. Spor je zapravo nastao između tada 18-godišnjeg Caseya Vinera i 20-godišnjeg Shanea Gaskilla. Gaskill je izazvao Vinera na swatting pa mu dao svoju staru adresu, a Viner je potom tu adresu proslijedio Barissu koji je policiji potom lažno javio da se ondje odvija oružani napad.

Viner i Gaskill pred sudom su izjavili kako se ne osjećaju krivima, no kazna je ipak stigla za još jednoga od njih. Viner je sada dobio 15 mjeseci zatvora, ali i zabranu igranja videoigara na dvije godine nakon što izađe iz zatvora. Protiv Gaskilla se još uvijek vodi sudski postupak, no izgledno je da će optužbe protiv njega biti odbačene.

Iako je bilo najavljeno da će optužnica biti podignuta i protiv policajca koji je usmrtio Andrewa Fincha, to se ipak neće dogoditi.

Označeno sa:

Komentari (7)

  • Demon90

    17.09.2019 - 12:02

    Ja bih takvim kretenima doživotne. Čisto za primjer. Jer se događa prečesto uglavnom bez smrtnih posljedica al dovoljno je jednom

    • moordrak

      @Demon90, 18.09.2019 - 10:26

      Živiš tamo, trebao bi znati. Nema nikakve koristi od zatvora. Upropastili bi samo još jedan mladi život. Taj dječak će ostatak svog života morati živjeti sa svojom savjesti. To mu je najveća kazna.

    • Demon90

      @moordrak, 18.09.2019 - 16:15

      Pa kad izjavi da se ne osjeća krivim mislim da on nema savjesti. Barem trenutno ne shvaća de je on dijelom odgovoran za oduzeti život. Za mene je najbolji Hamurabijev zakon. Neznam jesam li napisao točno.

  • deanHR

    17.09.2019 - 12:05

    Ne osjećaju se krivcima? A jadna nevina dječica. Ok, čudan je taj sav niz okolnosti koji je doveo do ovog slučaja i znam da puno ljudi ne voli američku policiju jer su brzi na okidaču i tu se u ovisnosti od slučaja do slučaja slažem ali ovo je stvarno slučaj koji je na svaki mogući način otišao u gore opcije.

    • Agent

      @deanHR, 17.09.2019 - 12:09

      Ma ovdje bi trebalo i tog policajca u zatvor,puca bez razmišljanja

  • Apocalypse4987

    17.09.2019 - 15:20

    Ko će dotičnog kontrolirat u zabrani igranja videoigara? kako ta kazna funkcionira? radije bi ga ja 15 miseci u zatvor da dobro razmisli o tome

  • Salah11

    18.09.2019 - 08:49

    Ja inace mu samo mater i rodbinu znate na sto mislim i vrijeđan je po nacionalnoj osnovi
    Nikad nebi zavo muriju samo mu sve boge izdjelim

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?