HCL.HR

Besplatne igre na Nintendo Switchu navodno će ostati besplatne i nakon uvođenja pretplate

Zoran Žalac 02.08.2018.   •   7 komentara


Nintendova Online usluga koja će se od devetog mjeseca naplaćivati, vrlo vjerojatno neće utjecati na online igre free-to-play modela.

Mrežni multiplayer na Switchu do sada je bio besplatan svim vlasnicima Nintendove konzole. Međutim, od devetog mjeseca Nintendo će za igranje online komponenti tražiti pretplatu, jednako kao Sony i Microsoft na svojim platformama. Pretplata na online uslugu koštat će četiri eura mjesečno (ili 20 eura godišnje), a osim mogućnosti igranja mrežnog multiplayera, pretplatnicima će donijeti i 20 NES igara.

Za sada je jasno da će igre poput Mario Karta 8 ili Splatoona 2 zahtijevati pretplatu za igranje online multiplayera, no ostaje pitanje što će se dogoditi s igrama F2P formata koje su nedavno počele stizati na Switch. Ostale platforme su tu podijeljene – npr. Fortnite Battle Royale na PS4 konzoli možete igrati bez pretplate na PS Plus, no na Xbox One ne možete bez pretplate na Xbox Live.

Ako je vjerovati opažanjima igrača, Nintendo Switch će po ovom pitanju biti sličan PlayStationu te za igranje F2P igara online neće zahtijevati pretplatu. Naime, igre poput Minecrafta sada na eShopu već imaju upozorenje da će za online komponentu tražiti pretplatu na Nintendo Online uslugu. S druge strane, igre poput Paladinsa, Fortnitea li Fallout Sheltera nemaju to upozorenje pa fanovi vjeruju kako za njih neće biti potrebno plaćati pretplatu.

Nintendo se oko ovoga još nije oglasio, no vjerujemo kako će to pitanje biti razjašnjeno do devetog mjeseca.

Komentari (7)

  • Sackboy

    02.08.2018 - 20:45

    Mogli su barem davati 1 aktualnu igru mjesečno, s obzirom da imaju duplo jeftiniju pretplatu od PS4 ne trebaju dati 2. Tko bi to trebao igrati 20 godina stare igre???? Pa šta nisu niti bili u stanju portati WII ili WII U igre? Svake godine do sada je sony dao dovoljno igara da se na kraju PS+ i isplati ali ako ovi misle davati te starudije nema teorije da dođe 1 igra vrijedna te pretplate.

  • crolink07

    02.08.2018 - 22:40

    20 NES igara,znači da su stare barem 30 godina.Igre stare 20 godina bit će besplatne valjda za 50 godina a one za Wii za 100.Možda.

    • Oblakoder

      @crolink07, 02.08.2018 - 23:27

      Nintendo igre su kao vino, sto starije to bolje i vrednije 🙂

    • crolink07

      @Oblakoder, 03.08.2018 - 07:58

      Vino staro 30 godina besplatno,ono od 20 godina 3 do 7 eura a najnovije 60.Da ne spominjem da se dosta staroga vina pretvorilo u kvasinu a većina novoga je bućkuriš odavno odigran na drugim konzolama.Može to Nintendo puno bolje.

    • Goran1234

      @crolink07, 03.08.2018 - 08:16

      Ma može se uvijek bolje, a na kraju krajeva zna se samo okvirno kakava će biti Nintendo Online usluga, Direct će najvjeratnije uskoro pa će biti bolje pojašnjeno.

    • crolink07

      @Goran1234, 03.08.2018 - 11:27

      Prošle godine odigrao sam stvarno dosta igara.Od 5 najdražih 3 su Nintendove i Switch je bio najviše u pogonu.Ove godine ništa za mene od Nintenda,isto dosta odigranih igara,par najdražih na Sonyju i jedno remek djelo na PC-u.
      Sreća da postoji konkurencija ali isto bi volio obrisati prašinu sa Switcha prije idućeg desetljeća.

    • moordrak

      @crolink07, 03.08.2018 - 10:43

      Nintendove igre će biti besplatne istoga dana kada na vrbi rodi grožđe. Dok god postoji interes, musti će lovu. Tko im najviše kupuje retro konzole? Ekipa koja je 80-ih bila balava. Pravo je čudo što su uopće krenuli sa online uslugom jer su u glavama još uvijek u 80-ima. Nu, dok im se konzole prodaju k’o vruće kifle, nema zime za Nintendo.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?