HCL.HR

Tekken 4 – šakama je razbijao zidove

Zoran Žalac 28.03.2023.   •   11 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije točno 21 godinu lansiran je Tekken 4 za PlayStation konzole, na japanskom tržištu. Osim konkurentnih boraca u ovom se dijelu razbijalo i zidove.

Zvučat će vam nevjerojatno, ali borilački serijal Tekken prve je tri igre dobio u razmaku tri godine. Potom je uslijedila trogodišnja pauza nakon koje nismo dobili četvrti Tekken nego spin-off koji je donio borbu u parovima. Čekanju je došao kraj na današnji dan prije 21 godinu kad se Tekken 4 na japanskom tržištu pojavio u verziji za PlayStation 2.

Tekken 4 bio nam je predstavljen kao mračno poglavlje serijala u kojemu je Jin Kazama, lik s naslovnice, praktički postao živi đavo. U četvorci su debitirali likovi Steve Fox, Craig Marduk i Christie Monteiro koja je postala sexy verzija Eddyja iz trojke.

Tekken 4 bazirao se na novom engineu te je unio neke zanimljive promjene u serijal. Borci su se tako mogli kretati prije nego je runda započela, a bio je i povećan značaj okoline u kojoj se borba odvija. Moglo se tako nanijeti dodatnu štetu protivniku time da ga se pribije uz zid ili drugu površinu. Štoviše, uvedeno je i razbijanje zidova po levelima, tako da se okruženje moglo promijeniti tijekom meča.

U ovom je Tekkenu bilo uvedeno razbijanje zidova, tako da se okruženje moglo promijeniti tijekom meča.

Tekken 4 bio je dobro prihvaćen među fanovima. Igru je na kraju kupilo više od dva milijuna igrača. Istina, bio je to najslabiji rezultat Tekkena na PS2 konzoli i daleko od trojke koja se prodala u više od osam milijuna primjeraka.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (11)

  • StJimmy90

    28.03.2022 - 15:16

    Ah prokleti Tekken. Igra zbog koje sam mrzio konzolaski gaming.
    Svatko i njegova baba s PS-om imao je i ovu prokletu igru koja se obavezno igrala kad se skupi ekipa.
    Meni koji sam navikao u miru i tisini igrati singleplayer igre i istrazivati svjetove, buljenje u prakticki staticku i dosadnu igru dok me netko samara jer ne znam kombinacije za udarce je bilo uzasno frustrirajuce.
    Skupa sa splitscreenom i cekanjem na red za igranje, Tekken je jedan od cimbenika zbog kojeg sam mrzio konzole.
    Sinonim za prokleto igranje u paru.

    • 312AE

      @StJimmy90, 28.03.2022 - 15:56

      Ohh jadan ti , a ja baš obožval, jer je baš Tekken opravdaval postojanje konzole, dok dodje rodbina ili tak. Odrasli su imali mira, a ja se nisam moral bojati, da mi se nešt zezne ili izbriše save. Jednom lodal sve borce bil na miru. Čak je i moja mama a menom odigrala koju rundu u kišno subotnje popodne. 😁

    • Bronson

      @312AE, 28.03.2022 - 16:04

      Mi u kraju smo kao klinci cim dodje lepo vreme uzimali crt tv od moje bake i izvlacili ga kroz prozor da bi igrali Tekken 3 napolju, lepa vremena.. 😀

    • SanKa

      @StJimmy90, 28.03.2022 - 16:04

      odi se lečit

    • StJimmy90

      @SanKa, 29.03.2022 - 22:45

      Introvertnost se ne lijeci.
      I dan danas igram iskljucivo kad sam sam doma i kad zena i dijete nisu u kuci, a ne da mi jos pet ljudi skace po glavi.
      Čoporativno igranje sam uvijek mrzio. Tekken mi je sinonim toga plus sto je uzasno dosadna igra.
      Podsjeca me na period kad nisam imao vlastitu gaming konzolu ili pc pa sam morao moliti Boga da svi odu nekuda da dodjem u priliku makar na pola sata odigrati RE ili nesto slicno.

    • pucifer

      @StJimmy90, 30.03.2022 - 15:54

      Kakva introvertnost, ne seri molim te. Ne biti u stanju niti upaliti igru ako nisi posve sam doma, to definitivno nije samo introvertnost.

  • 312AE

    28.03.2022 - 15:58

    A kaj se tiče Christie Montero, uništila me u teen danima 🤤Smješno mi je to danas 😂

  • sparrowpunk

    28.03.2022 - 18:44

    Christie nije sexy verzija Eddya. To su dva zasebna lika sa vlastitom pričom u igri i od Tekkena 6 svaki ima svoj kvadratić u character selectionu. U T4 i T5 Eddy je bio costume swap za Christie ali su oba lika imali potpuno istu command listu. Christie je uklonjena u Tekkenu 7 i neće se pojaviti pošto je četvrta sezona bila zadnja. Zaboravili ste napisati da su leveli u Tekkenu 4, osim noviteta poput razbijanja zidova i borbe u zatvorenim prostorima, bili i neravni. Nijedan nije bio beskonačan. Najbolji level, po mojem mišljenju, ikada u Tekken serijalu je upravo ovaj: https://www.youtube.com/watch?v=gF1k9MjH0Es.
    Glazba nije originalna…..

  • Cone3006

    28.03.2022 - 20:14

    Sta sam prove vremena na to

  • Jaybee

    28.03.2022 - 20:43

    Lol imam ga na ps2

  • Tigar91

    29.03.2023 - 23:38

    Dobri gabariti u tekkenu 🍒

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?