HCL.HR

U Tekkenu 8 moći ćete se potući s igračima na drugim platformama

Zoran Žalac 10.04.2023.   •   0 komentara


Redatelj Tekken igara potvrdio je kako će osmi dio pri put u povijesti serijala imati podršku za crossplay, a spominje se i rollback netcode.

Tekken je jedan od najstarijih borilačkih serijala, ali i jedan od rijetkih koji nikad nije imao podršku za cross-platform multiplayer iliti crossplay. To će se promijeniti dolaskom Tekkena 8, potvrdio je redatelj serijala Katsuhiro Harada na Twitteru.

Harada je otkrio kako je bio zainteresiran za crossplay u Tekkenu 7, ali da su vlasnici platformi tada bili izrazito kompetitivni pa to nije došlo u obzir. S druge strane, uvođenje crossplaya predstavlja tehnički izazov kad se u računici nađe PC platforma jer tada treba imati i agilan sustav za zaštitu igrača od varalica kojih na PC-ju ima najviše zbog otvorene prirode te platforme.

Harada je također otkrio da će igra podržavati i rollback netcode tehnologiju za bolji odaziv u online mečevima. Doduše, ostaje nejasno kakva će biti implementacija te tehnologije. Istu je načelno podržavao i Tekken 7, no igrači su se masovno žalili da ne funkcionira kako bi trebala. Harada je na to pak tvrdio da rollback netcode u Tekkenu ne funkcionira na isti način kao u drugim igrama te da zato nije za izravnu usporedbu.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?