HCL.HR

Bivši šef američkog PlayStationa prešao je u najveću gaming firmu na svijetu

Zoran Žalac 20.09.2022.   •   4 komentara   •   Industrija videoigara


Bivši voditelj Sonyjevih studija i američkog ogranka PlayStationa najavio je kako od sada radi na poziciji strateškog savjetnika za kineski Tencent Games.

Shawn Layden je novi strateški savjetnik kineske kompanije Tencent Games. Bivši predsjednik američkog ogranka PlayStationa i voditelj Sonyjevih studija namjerava pomoći Tencentu da “produbi svoje aktivnosti” u industriji videoigara.

Layden je napustio Sony 2019. godine nakon vrlo uspješnog perioda u kojemu je popularnost PlayStation brenda bila na vrhuncu. Layden je među fanovima PlayStationa bio jedan od najbolje prihvaćenih Sonyjevih zaposlenika te je često isticao svoju ljubav prema starim PlayStation franšizama kao što su Crash Bandicoot i MediEvil – koje je imao prilike najaviti u prerađenim izdanjima upravo tijekom svog mandata.

Layden je prije godinu dana kritizirao to što se izdavačke kuće u industriji videoigara pretvaraju u konglomerate, a sada se pridružio najvećem konglomeratu u toj industriji. Kineski gigant Tencent u svom vlasništvu ima brojne firme kao što su Riot Games, Sumo Group, Funcom, Turtle Rock Studios, Leyou i druge. Također ima udio u tvrtkama kao što su Epic Games, Ubisoft, Paradox Interactive, From Software, Supercell i druge.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • DjokaBA

    20.09.2022 - 12:43

    Pare, pare, pare

  • Demon90

    20.09.2022 - 13:11

    Sva ta “godpoda” kao I politicari govore narodu ono sto narod odnosno kupci zele cuti.

  • Sanskrit

    20.09.2022 - 14:30

    Ode covjek.

  • Sinek

    20.09.2022 - 15:05

    ovaj je ljigas cak i za sony pojmove

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?