HCL.HR

Procurili su izvorni kodovi za Team Fortress 2 i CS:GO, Valve kaže da nema opasnosti

Zoran Žalac 23.04.2020.   •   5 komentara   •   Industrija videoigara


Sinoć se dogodio priličan prepad za igrače Team Fortressa 2 i Counter Strike: Global Offensivea, no iz Valvea kažu da je sve pod kontrolom.

Iz vedra neba jučer su javno podijeljeni izvorni kodovi igara Team Frotress 2 i Counter-Strike: Global Offensive. Ne zna se tko ih je podijelio, ali kodovi navodno datiraju s kraja 2017. godine.

To je odmah izazvalo paniku među igračima, s obzirom da puni pristup izvornom kodu igre omogućuje zlonamjernim osobama da kroz propuste lansiraju štetne radnje koje se mogu izvesti preko igre. Primjerice, obično pucanje u ovim igrama moglo bi postati okidač za vanjski pristup osobnom računalu samog korisnika.

Na svu sreću onih koji igraju TF2 i CS:GO, takve opasnosti za sada nema, ako je vjerovati tvorcima samih igara. Iz Valvea su obznanili kako su istražili izvorne kodove te da su zaključili kako nisu opasni. Ipak, nastavit će s istragom, vjerojatno kako bi otkrili izvor iz kojega su kodovi podijeljeni.

Poručili su samo da je najsigurniji oblik igranja ovih igara kada ih se igra na službenim serverima – sve drugo je na odgovornost samog korisnika.

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • SlavGamer

    23.04.2020 - 14:35

    Ajde fala Isusu hakeri nam ne budu strgali kompjutere preko mojim najomiljenijim igarama

  • Doctor_Stef

    23.04.2020 - 17:36

    Bez brige, opet će team fortress biti neigriv jer banda već sigurno radi na novim cheatovima. Uporno žele sjebati iskustvo i nama najodanijim igračima.

  • CloakENgaged

    23.04.2020 - 20:07

    Mogu oni radit TF2 sta zele ali igru nikad neće ubiti

    • Mihael5555

      @CloakENgaged, 24.04.2020 - 01:17

      Upravo tako! Nemoguceje ubiti ono sta je mrtvo odavno.

  • pachoe27

    24.04.2020 - 01:25

    Sada kad je hl-alyx izaso nadam se da ce se valve sjetit da su oni vlasnici tf2 i opet pocet bavit njime. Mislim da nismo dobili veci update oko godinu dana. Igrica nije mrtva i dalje ima veliki playerbase i content creatore. Mislim to ju odrzava na zivot- igraci/fanovi. Vjerujem da ta igrica valvu pravi veeeeeliki novac. Mislim hvala im sto se nekad ukljuce kad se stvore game-breaking bugovi (kao onaj 2019 crate depression i ova sad situcaija) ali stvarno nema contenta od valva i nadam se da pocnu opet radit na igri.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?