HCL.HR

The Button konkurira za najčudniju igru koja je ikad objavljena!

Zoran Žalac 27.04.2022.   •   8 komentara   •   Zanimljivosti


Na Steamu se upravo pojavila igra The Button. Njezin developer ne zna ništa o izradi igara i za sada nema plan što bi ta igra trebala predstavljati.

Na Steamu ima stvarno čudnih igara. Prije dvije godine tako je najavljena najčudnija od svih – igra koja se nadopunjuje videom tipa koji ispija čašu vode svaki put kad ju netko kupi. Međutim, ta igra nikad nije službeno objavljena premda ima svoju stranicu na Steamu. Od danas zato imamo novog konkurenta za najčudniju igru ikad – projekt zvan The Button.

The Button je besplatna igra koja sadrži samo jednu tipku i jedina mehanika koja je prisutna u igri je pritiskanje te tipke. Što više puta pritisnete tu tipku, to više bodova dobivate. Postoji šest achievementa koje možete ostvariti ako pritisnete tipku negdje između 10 tisuća puta i 25 tisuća puta. Postoji čak i multiplayer event s ljestvicom najupornijih igrača.

Developer Brendan Bell ponudio je simpatično objašnjenje zašto je The Button tako jednostavan. Odgovor je: za sada on ne zna isprogramirati ništa kompleksnije od ovoga. Ali, ima namjeru učiti pa će se igra postupno razvijati kako se on bude upoznavao s Unity engineom i osnovama izrade videoigara.

Moglo bi se čak reći da je The Button pionir novog formata na Steamu: earliest accessa – igre koja nema definiranu ideju što želi biti niti njezin developer zna išta o izradi videoigara, ali jednoga dana od nje možda nešto i bude.

The Button je za sada pronašao svoju publiku – igru je zaigralo više od 260 ljudi prvoga dana, što često ne pođe za rukom ni nekim ozbiljnijim igrama na Steamu. Primjerice, Square Enixov Babylon’s Fall koji košta 70 eura ima manji broj korisničkih recenzija nego The Button, a pojavio se prije skoro dva mjeseca.

Komentari (8)

  • Dajsikeks

    27.04.2022 - 19:27

    Nije ni čudno kaj steam ima dosta smeća

  • superdeda2000

    27.04.2022 - 21:22

    Tužan sam kad vidim u što se pretvara industrija?

  • BozanicJosip

    27.04.2022 - 23:00

    Jebeno je ovo, ne kužim čemu ovi komentari pa nije da ju morate igrat. Lik ima priliku učit i s kommjunitijem ovo razvijat dalje i tko zna šta jednog dana može ispast od Botuna.

  • Artyom

    27.04.2022 - 23:00

    Super Turbo Turkey Puncher 3

  • nenno

    27.04.2022 - 23:50

    Nije problem u komentarima nego u likovima koji komentiraju nesto sto nisu igrali. Ona Stata fora ‘sex je super…pricamo mi je lil koji je gledao’. Tako I oni komentiraju nesto sto nisu vidjeli probali.

  • ukek

    28.04.2022 - 00:27

    Probao sam i bizarnije igre, imam taj fetis, tipa “NOTHING” igra koja je doslovno nista, samo se otvori kada je pokrenes i to je to 😎 Mislim racunica je jednostavna, uplatis 100 eura i mozes portati svakojake besmislene stvari.

  • Stecajni_upravnik

    28.04.2022 - 00:31

    Ona epizoda Simsonovih kada Homer stavi pticu/balansirajucu igracku da stiska tipku za hladjenje reaktora….. neodoljivo podseca 🙂

  • Rastmahatta

    29.04.2022 - 14:30

    Obavezni shitposting da je ta igra slučajno neko umjetničko djelo recenzirano od nekog random lika s brkovima : “Autor igre podržava transcedentalni modernistički minimalizam te izlazi iz okvira općenitog poimanja svijeta video igara. Igra služi kao kritika kapitalističkog društva zaokupljenog minornim dostignućima i služi kao prikaz degenerativne digitalne umjetnosti u okvirima Interneta 21. stoljeća”

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?