HCL.HR

The DioField Chronicle nova je igra SRPG žanra – simulacijskog role-playinga

Zoran Žalac 10.03.2022.   •   1 komentara


Square Enix i studio Lancarse najavili su strateški RPG The DioField Chronicle u kojoj ćemo osim izravnih sukoba vidjeti i ljudsku dramu kao posljedicu rata.

Čini se kako će izdavačka kuća Square Enix ove godine lansirati sve osim novog Final Fantasyja. Na sinoćnjem State of Playu tako su najavili strateško-simulacijski RPG zvan The DioField Chronicle. Igra je to koja će nas staviti u ulogu generala na bojištu, ali i izvan njega. Bitke ćemo voditi iz ptičje perspektive, u stvarnom vremenu, dok će se drugi dio igre odvijati s kamerom iza leđa samog lika.

Taj drugi dio igre bit će slobodno istraživanje kampa u kojem se priprema sljedeća misija. Ondje ćemo moći razgovarati sa plaćenicima svoje kompanije Blue Fox, slušati razne tračeve, te svjedočiti dramatičnim situacijama likova koje su proizašle iz rata, itd.

The DioField Chronicle odvijat će se u zemlji koja je u ratu između dvije frakcije: carstva i alijanse. Otok Dioheld jedina je kraljevina koja nije dio tog sukoba, no kad obje strane saznaju da taj otok ima resurs koji bi im mogao dati prevagu u ratu, okreću se protiv njega. U obranu otoka staje plaćenička tvrtka Blue Fox, a njezinim likovima upravlja sam igrač.

The DioField Chronicle najavljen je za PC (Steam), PlayStation 4 i 5, Xbox One i Series X/S platforme. Igrat ćemo ga nekad tijekom 2022. godine.

Komentari (1)

  • ILoveGaming

    10.03.2022 - 10:47

    Meni najinteresantnija igra iz prezentacije. Igrat će se na PlayStationu 4.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?