HCL.HR

The Elder Scrolls: Daggerfall dobio je verziju za lakše pokretanje na suvremenim računalima

Pero Mlinar 01.08.2019.   •   1 komentara


Jedan programer odlučio je prebaciti drugi nastavak The Elder Scrolls serijala u pokretač Unity te tako učiniti naslov pristupačnijim današnjem igraču.

Osim što je sam po sebi sad već stari naslov jer je izašao davne 1996. godine, The Elder Scrolls: Daggerfall tehnološki je danas potpuno zastario. Tako ga se na suvremenim računalima sada može igrati jedino na DOSBox-u, programu kojeg možda nije teško nabaviti jer je besplatan, ali opet, činjenica je da je igranje s emulatorima naporno i svatko bi ga, ako je ikako moguće, htio izbjeći.

Tako da da, u tom je pogledu onda zanimljiv projekt Daggerfall Unity, kojemu je cilj prebacivanje igre u suvremeni pokretač, Unity – kao što mu i samo ime govori. Projekt je započet 2014. godine, kad je na njemu počeo raditi australski programer Gavin “Interkarma” Clayton, a danas je dobio svoju prvu Alpha verziju, koju se može preuzeti sa službenih stranicama, ovdje.

Na njima je navedeno i sve što je potrebno učiniti da bi instalacija radila, svi nužni koraci. Njih ima nekoliko, ali ne radi se o ničemu kompleksnom, a vjerojatno je najbitnija stvar u priči to da je čitava procedura besplatna.

Inače, ako ga niste zaigrali, jedna od stvari u kojima se Daggerfall svakako ističe je veličina mape. Ona se sastoji od prostora veličine preko 60 000 kvadratnih milja za koji je potrebno preko 60 sati hoda samo da bi prohodalo (!) uzduž i poprijeko. Radi se o prostoru otprilike četiri puta većem od onoga u Skyrimu. Možda je stara igra, ali Daggerfall je čak i danas svakako kuriozitet, ako ništa, onda barem u tom jednom pogledu.

Komentari (1)

  • SanKa

    02.08.2019 - 10:07

    hoće ga izdati za mikrovalnu

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?