HCL.HR

The Grand Tour dobiva igru u kojoj ćemo voziti električni auto Mate Rimca

Zoran Žalac 22.08.2018.   •   1 komentara


Amazonov serijal The Grand Tour povodom svoje treće sezone dobit će i prateću videoigru za PlayStation te Xbox konzole.

Ekipi bivšeg Top Geara videoigre nisu nepoznata materija. Njihovi sadržaji u ovom ili onom obliku bili su prisutni i u Forzi Motorsport i u Gran Turismo serijalima. Ekipa je u međuvremenu prešla na Amazon Prime i već odradila dvije sezone novog programa pod nazivom The Grand Tour, a kako je Amazon ujedno dosta zagrijan za gaming (oni su ipak vlasnici Twitcha), iz tog se braka rodio The Grand Tour Game – službena igra koja će pratiti treću sezonu spomenute emisije.

Igru razvija Amazonov studio u Seattleu, a najavljena je za PlayStation 4 te Xbox One konzole. Znamo da će biti zatvorenog tipa, odnosno da će imati utrkivanje na zatvorenim stazama, te da će imati multiplayer za četvero igrača – u split-screen izdanju. Neće to biti autentična simulacija vožnje već će imati i neke arkadne elemente poput power-up stvari za ubrzavanje i sl.

Zanimljivo je da bi igra trebala izlaziti u epizodnom izdanju, odnosno dobivati nove sadržaje paralelno s trećom sezonom serije. Dakle, nakon što odgledate novu epizodu Grand Toura, Clarkson, Hammond i May poručit će vam da vozila koja su isprobali u toj epizodi možete voziti i vi – u virtualnom obliku. Treća sezona The Grand Toura očekuje se krajem ove godine što znači da ćemo tada dobiti i igru.

Zadnja stvar koju vrijedi spomenuti jest da će igra imati licencirana vozila Rimac Automobila, ili barem jedno od njih. Nije ovo prvi put da u igrama vidimo Rimčeva vozila jer smo Concept One vozili i u Driveclubu, no svi gledatelji Grand Toura znaju da Rimac ima “povijest” s tom serijom pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se Concept One upravljati u službenoj Grand Tour igri – možda čak naprave i achievement da ga morate uništiti u maniri zvanoj Hammond.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • hyperion

    22.08.2018 - 11:27

    Taman gledam drugu sezonu, likovi su teške legende. Nemam konzolu pa ništa od ovoga unfortunately, iako, nisam siguran ni da će valjat.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?