HCL.HR

The International: završena grupna faza, slijedi finalna borba za Aegis pobjednika

ToxarE 31.07.2015.   •   0 komentara


Ovih dana budnim okom pratimo najveći esports event godine, Dota 2 The International težak 17 milijuna dolara. Evo malog pregleda događaja nakon što je završila grupna faza.

Četverodnevna grupna faza ovogodišnjeg Dota 2 The Internationala je završšena sinoć – timovi su se do zadnjeg meča borili za mjesto u pobjedničkom dijelu playoff faze natjecanja.

Sada imaju tri dana priprema za početak glavnog dijela natjecanja pred 15 000 gledatelja u Key areni U Seattlu, i milijune pred ekranima diljem svijeta.

Grupna faza je podijelila 16 timova na dvije skupine po osam, gdje prva četiri tima iz obje grupe idu u pobjednički dio žždrijeba dok se donjih osam bore za ostanak u turniru u eliminacijskim mečevima, koji su na rasporedu prvi dan glavnog natjecanja – 3. kolovoza.

Timovi koji su završšili u gornjem dijelu žždrijeba već su si zagarantirali pozamaššan dio nagrade, a za prestižž i najveći zalogaj The Internationala – Aegis pobjednika – boriti će se čitav idući tjedan; od 3. do 8. kolovoza.

Za vrijeme grupne faze, timovi su igrali mečeve protiv svih timova unutar grupe u formatu ‘najbolji od dva’, gdje je pobjeda 2-0 je dodjeljivala tri boda za pobjednika, a rezultat 1-1 po jedan bod za svaki tim. Naravno, poraz od 0-2 gubitničkom timu nije donosio bodove.

The International

Povodom toga, pobjednici grupa su birali svoje protivnike iz druge grupe, gdje imaju izbor izmedu trećeg i četveroplasiranog tima. Drugoplasirani igraju protiv tima koji nije odabran od strane pobjednika. U donjem dijelu žždrijeba, peteroplasirani tim, također, bira svog protivnika iz druge skupine, između predzadnjeg i zadnjeg plasiranog. Prateći logiku gornjeg dijela, ššesteroplasirani igra protiv neizabranog tima donjeg dijela žždrijeba.

Bitno je naglasiti da svi mečevi glavnog dijela natjecanja su najbolji od tri gamea (do dvije pobjede), osim prvog kola donjeg dijela žždrijeba i velikog finala (do tri pobjede – najbolji od pet). Naime eliminacijski mečevi donjeg dijela žždrijeba prvog dana se sastoje od samo jednog gamea na sve ili niššta. U veoma riskantnoj situaciji, koju su svi htjeli izbjeći, gubitnik ide kući nakon jednog izgubljenog gamea, a pobjednik nastavlja dalje u borbi za prežživljavanje, ali u pogodnijem formatu – najbolji od tri.

The International

Tko će isplivati kao pobjednik ovogodiššnjeg The Internationala i odnijeti kući nagradu od preko šest milijuna američkih dolara? Pratite užživo ššest dana najbolje Dote na svijetu klikom ovdje.

Ako ne znate o čemu govorimo i niste pročitali naš uvod u The International 2015, samo kliknite ovdje i informirajte se o najvećem i najbogatijem esports eventu godine.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?