HCL.HR

The Piano je horor igra o mentalnoj bolesti

Petra Rukav 10.04.2018.   •   1 komentara


Nadolazeća igra The Piano inspirirana je noir žanrom te je smještena u poslijeratan Pariz, a vi preuzimate ulogu oronulog pijanista koji traga za istinom o ubojstvima vlastite braće dok se bori s mentalnom bolešću.

Prije dvije godine, nezavisni studio Mistaken Visions ostvario je dio svog sna kada mu je Steam dao zeleno svijetlo za njegovu prvu igru nazvanu The Piano, a krajem sljedećeg mjeseca – 25. 04. – napokon će se moći pohvaliti da je njegov naslov dostupan čitavoj gaming zajednici.

Doduše, Jonathan Stemmildt pokupit će sve pohvale i kritike budući da je gotovo sam, u periodu od pet godina, izgradio kompletnu horor videoigru inspiriranu noir žanrom koja se bavi misterijem trostrukog ubojstva. Naime, njegov cilj bio je stvoriti nešto drugačiji horor čija bi avantura igraču oslikala veoma osobnu i intimnu priču:

„Prije pet godina imao sam ideju da kreiram horor igru koja ne želi samo preplašiti već nastoji prikazati duboku i osobnu priču koja bi igrače mogla emotivno dirnuti. To je bila moja prva igra i nisam očekivao da će od ovoga biti nešto – no iznenada, nešto o čemu sam sanjao godinama postaje stvarnost, a vrijeme samo leti. Osjećam se sjajno!“

The Piano je smješten u mračnu atmosferu poslijeratnog Pariza, a nastoji nam dočarati priču o oronulom pijanistu Johnu Barnerwayju. Konkretno, Barnerway je optužen za ubojstva svoja tri slavna brata, a dok traga za istinom koja se krije u ovom misteriju pobliže se upoznaje sa svojom mentalnom bolešću.

Komentari (1)

  • NeoGames

    10.04.2018 - 21:54

    Izgleda… cudno…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?