HCL.HR

The Sims 2 – život u 3D-u

Zoran Žalac 14.09.2021.   •   2 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije točno 17 godina, virtualni ljudi iz serijala The Sims prešli su u trodimenzionalni svijet uz igru The Sims 2.

Veliki komercijalni uspjeh igre The Sims zagarantirao je nastavke, a prvi nasljednik pojavio se pola desetljeća kasnije. The Sims 2 bio je ogroman skok u odnosu na originalnu igru te je napredovao u gotovo svim aspektima više nego ijedan kasniji nastavak.

Najznačajniji je bio prelazak u trodimenzionalno okruženje. The Sims 2 maknuo se od fiksiranih kutova kamere u jedinici te dopustio igračima da okreću i približavaju/udaljavaju kameru kako im to odgovara. Zahtijevalo je to malo navikavanja, ali promjena je generalno bila dobro prihvaćena, a igra je u 3D-u izgledala mnogo realističnije.

Kreacija likova postala je iznimno detaljna. Drugi dio ne samo da je donio više frizura, odjeće i nakita, nego se simse moglo kreirati do sitnih detalja – npr. veličinu očiju, nosa, ušiju i sl. Likovi su mogli izrazima lica predočiti igraču kako se osjećaju – smijali su se, mrštili i sl.

Simse moglo kreirati do sitnih detalja, npr. određivati im veličinu očiju, nosa, ušiju i sl.

Dok su prvi Simsi imali tri životne faze, dvojka im je dodala četiri nove faze pa smo svoje virtualne ljude mogli pratiti kao tinejdžere u pubertetu i penzionere u poznim godinama. Simsi su se također debljali i mršavjeli ovisno o navikama, imali su aspiracije u svom životu, prenosili su si gene među generacijama, itd. Po prvi put je u serijalu bila moguće ostvariti istospolne veze.

The Sims 2 je po izlasku bio ekskluzivan za PC platformu. Kasnije se u prilagođenim verzijama igra pojavila na skoro svim tadašnjim konzolama, ali PC verzija bila je i ostala zasebna. Ukupno je lansirano osam ekspanzija za igru, od proširenja koje je Simsima donijelo studentski život, godišnja doba, život u malim stanovima i sl. Također je bilo ponuđeno deset proširenja za odjeću i predmete, uključujući suradnje s brendovima kao što su H&M te IKEA.

Ukupno je lansirano osam ekspanzija za igru, od proširenja koje je Simsima donijelo studentski život, godišnja doba i sl.

Nitko nije bio iznenađen dobrom prodajom The Simsa 2. U prvih deset dana igru je zaigralo više od milijun igrača, a do 2012. godine bilo je prodano više od šest milijuna primjeraka, što je za PC platformu tada bio netipično dobar rezultat. Igra se kasnije dijelila i besplatno na Electronic Artsovoj platformi Origin, a iz prodaje je izašla 2017. godine te ju se više ne može kupiti u digitalnom obliku.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • Pivopija

    14.09.2021 - 14:42

    Najbolji Simsi ikad.

  • Triksterica

    15.09.2021 - 21:48

    Sam Bog zna koliko sam sati provela uz Simse 2 ali ipak trojka je vrh! Dvojka je bila ogroman upgrade s jedinice al onaj Katy Perry stuff pack im nije trebao.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?