HCL.HR

The Sims 5 bit će besplatna igra, barem djelomično

Zoran Žalac 29.06.2023.   •   4 komentara


Sljedeća igra iz serijala The Sims također će koristiti free-to-play model kao i The Sims 4. Naravno, bit će i sadržaja koji će se plaćati.

Već je neko vrijeme u razvoju takozvani Project Rene, koji je u suštini The Sims 5. O samoj se igri ne zna baš puno toga, ali sada smo doznali jednu vrlo bitnu stvar. Electronic Arts trenutno traži zaposlenika koji bi bio glavni za monetizaciju i tržnicu sadržaja za The Sims 5, a iz opisa se može iščitati kako će igra koristiti free-to-play model, odnosno da će biti inicijalno besplatna za igranje.

Preciznije rečeno, u Electronic Artsu to zovu free-to-enter igrom, što znači da će besplatan biti osnovni komad igre, a dobar dio sadržaja za nju naplaćivat će se dodatno. Također je sugerirano kako će igrači sami moći prodavati svoj sadržaj koji su kreirali unutar igre. 

Serijal The Sims prvi je put zaplovio free-to-play vodama protekle godine kad je na taj model prebačen The Sims 4. Ispostavilo se da je taj potez bio profitabilan za devet godina staru igru te je privukao 16 milijuna novih igrača.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • Arthur

    29.06.2023 - 16:30

    Mislm hajde ok jer će fanovi barem moći vidjeti kakva je igra pa ako im se sviđa neka kupuju, a ako ne čekaju hoće li se popraviti, a ne kao inače kupiti igru po punoj cifri koja ionako ima masu mikrotransakcija što je po meni nečuveno za igru od 60-70$. Ovako barem imaju neki izgovor, i ako je sadržaj koji se dodatno plaća opravdan neka ide naprijed iako mislim da to neće biti slučaj jer pričamo o EA. Vjr će svaki tepih biti 3$, svjetiljka 5$, bazen 20$ i tako dalje🙃🙃🙃

  • GAMERWORLD

    29.06.2023 - 18:27

    Dobiješ igru free ostalo plačaš a nije jeftino nikako.

  • Bojko

    29.06.2023 - 23:24

    Još da ubace neku NFT điđu i to je to. Šta li će mi tek napraviti od skate-a, sve čekam.

  • Bakinson

    30.06.2023 - 06:00

    Djeluje mi ok dok god dlcovi budu pristupacni. Nece mi smetat ak je 5-10 eura dlc pa da s vremena na vrijeme kada mi se igra pocastim se necim novim.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?