HCL.HR

The War Z povučen sa Steama

ToxarE 20.12.2012.   •   17 komentara


Nakon tragikomičnog slijeda događaja koji je The War Z imao ranije ovoga tjedna, igra je povučena sa Steama, a Valve nudi povrat novca svim nesretnim kupcima.

Prije tri dana na Steamu je osvanuo The War Z, „prvi zombie MMO“ – kako stoji u opisu igre. Ništa čudno jer se za igru znalo i ranije. No takozvani „Foundation Release“ izazvao je neviđen bijes igrača i rezultirao pravim fijaskom nakon čega je igra naposljetku maknuta sa Steama.

Igrače je razljutilo mnoštvo stvari, ali ponajprije netočan opis igre na Steamu. Naime, većina stvari koje je developer istaknuo u opisu uopće nije prisutna u samoj igri, a to nigdje nije bilo spomenuto, premda se igra prodavala po 15€. Hammerpoint Interactive pokušao je popraviti tu štetu novim opisom, ali problem nije bio samo u tome jer je War Z doslovno neigriv u trenutnom stanju.

I dok publika negoduje zbog sramotnog izrabljivanja povjerenja igrača, u Hammerpointu tvrdoglavo nastoje uvjeriti javnost kako 93% trenutnih igrača smatra igru dobrom. A kako je riječ o navodnih 600 tisuća korisnika, nikome nije jasno otkud sva ta mržnja prema igri da sam predsjednik razvojnog tima mora pozivati igrače na službenom forumu da svojim glasovima poprave sramotnu 1.1 ocjenu na Metacriticu. U bilo kojem slučaju, evo što je Valve imao reći o ovom fijasku:

„S vremena na vrijeme dogodi nam se poneka greška, a upravo je to bio slučaj s preranim puštanjem War Z-a u prodaju na Steamu. Ispričavamo se zbog toga i obavještavamo vas da smo privremeno maknuli igru iz ponude dok developer ne dostavi pouzdani novi build igre. Oni koji su kupili igru i žele ju nastaviti igrati preko Steama, i dalje će to moći. Oni koji su kupili igru i nisu zadovoljni onime što su dobili, mogu tražiti povrat novca na našoj stranici za podršku korisnicima.“

Službeno očitovanje Sergeya Titova, predsjednika Hammerpoint Interactivea na uklanjanje igre sa Steama glasi ovako:

„Želimo biti sigurni da je naša stranica na Steamu 100% točna i zbog toga je došlo do ovoga. Naš je cilj imati zadovoljne, a ne ljute kupce, stoga nam je ovo važnije nego išta drugo.“

Morate priznati, Sergey Titov je pravi majstor za ispraznice i nulti govor.

Komentari (17)

  • Dishonored

    20.12.2012 - 11:55

    Ova igra ne vrijedi ni 5kn.Sve to na papiru izgleda lijepo ali kada se zaigra shvatite da je ovo jedan od vecih promasaja!

    • Rogue

      @Dishonored, 20.12.2012 - 12:11

      Actually nista od onog sto je bilo na "papiru" nije u igri. Igra je smece. Day Z jos uvijek vlada zanrom

    • Dishonored

      @Dishonored, 20.12.2012 - 13:21

      Da tako i ja mislim!

    • Laco21

      @Dishonored, 20.12.2012 - 15:17

      Ovo se nemoze nazvati igricom. Strasnoo uzas i katastrofa po meni najveci fail u povijesti igara….

  • dado01

    20.12.2012 - 12:39

    Sergey Titov, koja sramota za svoju familiju…

  • JesterCRO

    20.12.2012 - 16:16

    HCL…Da li se vi drogirate? "ali problem nije bio samo u tome jer je War Z doslovno neigriv u trenutnom stanju. ". Igra je itekako igriva, a to se vidi po krcatim serverime iz dana u dan. A to što se nekolicina DayZ fanova razvikala da je igra nekakav SCAM, svi odjedanput svaku pogrešku izdavača gledaju kao jebeni smak svijeta. Ponašate se kao djeca. Ja sam igru platio 20$ i nije mi žao centa. Imao sam fantastičnih trenutaka sa ekipom. Da, igra trenutno ima bugova i problema. Ali ti problemi nisu neriješivi. Cijena ove igre je beznačajna ako uzmemo u obzir neke druge naslove koji koštaju i do 3 puta više, a bijedniji su od WarZ-a. L2P djeco. :-*

    • JaBitiTarzan

      @JesterCRO, 20.12.2012 - 16:43

      Ako može jedno pitanje, tj usporedba sa DayZ.

    • Yuri

      @JesterCRO, 20.12.2012 - 21:29

      Zalim te jer si naivcina koja ne zna za bolje. Eto, toliko.

    • dado01

      @JesterCRO, 21.12.2012 - 06:04

      Platio si to smeće 20 $??? Ha,ha,ha,ha,ha… Dok je levata biće i rolata 🙂

    • dariomartic

      @JesterCRO, 31.12.2012 - 21:00

      nemas pojma igra je dno dna.katastrofa.najsmjesniji dio kad sergey demonstrira upotrebu lampe kao oruzje presmjesno i zalosno.

    • dariomartic

      @JesterCRO, 31.12.2012 - 21:06

      tako je ako se nekom svidja ta igrica sta bi reko za far cry 3.vjerovatno takvi i seru po fc3 i top igrama.smrt guild warsu 2

    • dariomartic

      @JesterCRO, 31.12.2012 - 21:06

      igra sa najvise bugova koji te sprjecavaju u prelasku igre

  • segii

    20.12.2012 - 17:05

    Očito ti je ta zabava s ekipom zasjenila neigrivost i nedovršenost ove igre. Krcati serveri nisu ni najmanji pokazatelji igrivosti igre, pogotovo u ranim danima igre. Ponašamo se kao djeca? Oprosti što nismo kao ti da plaćamo 20$ ne igrivo smeće i time govorimo developerima da prihaćamo takvo ponašanje. Pa zar nije očito da su pokušali pokupit laku lovu?

  • kuky90

    20.12.2012 - 17:20

    Neznam zašto govorite da je igra neigriva kad nije tako. Širite dezinformacije.Netko bi posmilio da se uopče nemože pokrenuti. Igram ga sa nekoliko kolega više od mjesec dana i već onda je bio itekako igriv. Natukli smo minimalno 20 sati, a do danas došlo minimalno 5 patcheva.

    Ja neznam dali ste tolki fanovi DayZ-a pa namjerno smanjujete vrijednost igre ili niste pa ste slučajno napisali krivi podatak.

    A što se opčenito kakanja po igri tiče to obično i rade DayZ fanovi, samo kad pogledate njihove forume kolko ih ima i još oni koji namjerno koriste hackove u igri kako bi joj samnjili vrijednost. To navode kao grešku, a svi znamo da i DayZ modu ima hackera, a ovaj zasebni nije ni izašao još, ali ne vjerujem da će biti išta drugačije.

  • Ja Sam

    20.12.2012 - 19:48

    Ova igra me podsjetila da već jako dugo ne napisaste nijednu recenziju za trash igru. Meni je ta rubrika baš zabavna, al niste ju godinu dana već osvježili nekom novom recenzijom. Eto, pa vas molim da napišete koju recu ili dvije tamo… P.S. Isto vrijedi i za retro igre

    • Lovac

      @Ja Sam, 21.12.2012 - 00:13

      +1

  • pirat

    20.12.2012 - 20:59

    Zorane jesi ti igrao ovu igru ili sereš bezveze?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?