HCL.HR

The Witcher 3 objašnjava pozadinsku priču

Zoran Žalac 19.01.2015.   •   7 komentara


Prije nego u svibnju krenete ubijati vukodlake, vampire i ostala čudovišta Witcher univerzuma, provjerite kakvo vas društveno-političko stanje čeka u trećem dijelu popularnog RPG serijala.

Serijal knjiga i videoigara o Witcheru Geraltu i njegovim pomoćnicima nije naročito kompleksan kao neki drugi fantazijski epovi. Međutim, u Witcheru sve ima jasan i logičan tijek, a svaki detalj ima svoje mjesto. S obzirom na to, definitivno možemo govoriti o bogatoj, višeslojnoj i dubokoj priči. Igrači na PC-u ponajviše su upoznati s njom, no ostaloj publici ipak je potrebno pojasniti o kakvom se tu svijetu radi.

Naime, s Witcherom se na konzolama do sada upoznala tek Xbox 360 publika, tako da imamo situaciju Witchera 3 koji će biti prva igra u serijalu koja se pojavljuje na PlayStation platformi, a ujedno i zaključna igra tog serijala, barem iz Geraltove perspektive.

Kako bi milijunskoj publici potencijalnih kupaca objasnili o čemu se u igri zapravo radi, tko su Witcheri i što znači invazija Nilfgaarda za Sjeverna kraljevstva itd., u CD Projektu pripremili su kraći animirani uvod u pozadinsku priču. Njega prenosimo u nastavku, a vas podsjećamo da The Witcher 3: Wild Hunt izlazi 19. svibnja ove godine za PC, PS4 te XB1.

Komentari (7)

  • maxim.x

    19.01.2015 - 18:54

    Pa kada ce ovo vise? Poludjet cu cekajuci! 🙂

  • RedEy3

    19.01.2015 - 19:42

    Knjige su po meni prosječne pa i malo dosadnjikave. Završio sam prvu a drugu sam započeo i odustao na 1/4. Nakon što se pročita nešto kvalitetno poput serijal GoT-a ili Kingkiller chronicles, witcher djeluje isprazno

    • Mzehn

      @RedEy3, 19.01.2015 - 20:45

      Kratke priče su puno bolje od knjiga.

    • maxim.x

      @RedEy3, 19.01.2015 - 21:13

      Ja sam bas poceo citati kratke price i za sada su mi zanimljive. Kasnije planiram preci na knjige, ali jel istina da nisu bas nesto? Koja je uopce radnja, odnosno dali se radi o Geraltu ili o necemu drugome?

    • Bara

      @RedEy3, 20.01.2015 - 12:16

      Ja bih ti preporučio da se zadržiš na kratkim pričama. Nakon The Last Wisha, Blood Of Elves mi je bio ubitačan! Geralt jest glavni lik ali na njemu nije fokus, ako očekuješ badass scene koji možeš vidjeti u igrama zaboravi na to, jer u knjizi se dosta toga vrti oko lika Ciri koja posjeduje neku veliku energiju koja će spasit svijet ili šta ti ga ja već znam. Uglavnom, igre i The Last Wish.

  • markogal

    19.01.2015 - 20:50

    ahhh cekanje me ubija idem ponovo prelazit TW2
    ovo je jedan od razloga zasto obozavam CDPR

  • Zeus_CM

    21.01.2015 - 09:55

    Iako nikad ne preorderam, ovoj igri nisam mogao odoljeti!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?