HCL.HR

Tip napravio ogromni Game Boy i osigurao si mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda

Petra Rukav 23.09.2017.   •   4 komentara   •   Hardver i softver


Belgijski student napravio je najveću funkcionalnu Game Boy konzolu na svijetu, a ovaj rekord ulazi u ovogodišnje izdanje Guinnessove knjige rekorda, točnije u Gamer’s Edition sekciju.

game boy big

Ilhan Ünal, 21-godišnji belgijski student i programer, odlučio je značajno uvećati jednu od najpoznatijih konzola svih vremena iz jednog vrlo jednostavnog razloga – želio je usrećiti druge, ali i sebe. Nakon mjesec dana provedenih u fakultetskom laboratoriju ispuno je polovinu svoje želje te je svijetu predstavio najveću funkcionalnu Game Boy konzolu na svijetu.

„Game Boy je predstavljao velik dio djetinjstva mnogih ljudi, mojeg također. Kad sam bio dijete bio sam opsjednut Game Boyjem stoga sam htio stvoriti nešto što bi stavilo osmijeh na lice malog Ilhana, a nadam se i na lice svakoga tko je veliko dijete u srcu“, rekao je Ünal.

Ova verzija handheld konzole duga je 101 cm, široka 62 cm te je 20 cm duboka, a na njoj se mogu zaigrati sve igre s normalne verzije Game Boyja. Doduše, zbog ogromnih dugmića očito je da taj posao nije baš lagan.

U svakom slučaju, Ilhan Ünal si je ovim projektom osigurao mjesto u ovogodišnjem izdanju Guinnessove knjige rekorda, preciznije u Gamer’s Editionu.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

 • Retr0

  23.09.2017 - 20:08

  Da bar ovakav uđe u prodaju

 • goldfinger

  24.09.2017 - 09:46

  Totalno luda spika…

 • JADRO

  24.09.2017 - 15:30

  Pa ga ti stavi u džep…

 • Mila Grubisic

  25.09.2017 - 06:07

  Ostavio je gameboy trag na moje detinjstvo sve to je lepo i krasno ali koliki su ketridži.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!