HCL.HR

Tomb Raider: Definitive Edition igrat ćemo u 30FPS-a

ToxarE 20.01.2014.   •   17 komentara


Igrin izvršni producent potvrdio je u intervjuu kako ćemo Tomb Raider: Definitive Edition na Xboxu One te PlayStationu 4 igrati u 1080p/30FPS-a.

Tomb Raider: Definitive Edition igrat ćemo u 30FPS-a na Xboxu One te PlayStationu 4, potvrdio je izvršni producent Scot Amos. Navedena potvrda stigla je nakon komentara Crystal Dynamicsa prošlog mjeseca kako “optimiziraju igru za obje platforme i to će raditi dok ne postignu najviše moguće rezultate”, zbog čega su neki gameri pomislili da bi se igra mogla renderirati i u tih čarobnih 60FPS-a. Amos je u intervjuu za Eurogamer objasnio kako ćemo na obje platforme igrati u 1080p/30FPS-a.

Tomb Raider: Definitive Edition je poboljšana verzija prošlogodišnje akcijske avanture, a donosi unaprijeđenu grafiku, ponešto izmijenjen model Lare Croft te sav DLC koji se pojavio nakon igrinog izlaska. Na police stiže 31. siječnja za Xbox One te PS4.

Komentari (17)

  • Dr. Freeman

    20.01.2014 - 15:13

    Definitivno se ne isplati uzimat ovu generaciju konzola.

    • fxp1990

      @Dr. Freeman, 20.01.2014 - 18:36

      tek je pocetak, smiri se. pogledaj call of duty 3 ili resistance fall of man, gdje je ps3 dogurao od launch igara. imao sam prilike vidjeti assassins creed 4 na PCu od 9 000kn gdje na max postavkama u full hd rezi igra trza i nije fluidna, dok se na PS4 onih 30 fpsa cini ispravno. jednostavno je osjecaj dobar, ispravan. isto kao i tomb raider na ps3 – nikad ne trza, motion blur sve dodatno usminka i izgleda filmski. uz tressfx koji guta procesorsku snagu i sve, radije 30fps s odlicnim feelingom i optimiziacijom bez trzanja, nego trzavih 60fps s screen tearingom.

    • veki1994

      @Dr. Freeman, 20.01.2014 - 23:39

      tu se slažem, konzolu kupiš i igraš igre slijedećih pet,šest godina (najmanje) bez ikakvog razmišljanja…a na pc moraš stalno pratit hardverske zahtjeve igara i nešto nadograđivati na svoj pc..
      govorim naravno o nekim prosječnim korisnicima i prosječnim računalima, ne o onima od 20k kn

    • Dr. Freeman

      @Dr. Freeman, 21.01.2014 - 18:49

      Ti argumenti su vam iz 94. ne znam, jel vi mislite da PC gameri igraju na 14 inčnim monitorima na miševe s kuglicom i sjede na drvenoj stolici osim ako ne daju 20k kn?

      Ja sam u svoj PC uložio 6k kn prije 2 godine imam ništa posebno jaku grafičku karticu
      (HD 6850) I svejedno mogu komotno vrtit sve igre u 1080p na mid high detaljima. Trzanja nisu zbog PCa nego zbog lijenosti developera.

      2 otkad sam uzeo komp ne pratim nikakve hardverske zahtjeve niti išta. I novi Thief ću pokretati bez problema kolko vidim po recommended specsima. Konzole su inferiorne i guše industriju, mogu i ja svoj pc spojit na tv i igrat na kontroler, al ja mogu još puno više nego netko s PS4 i definitivno se ne isplati davat te novce za nešto što nije obišlo ni prošli gen a kamoli da se naziva Next Genom.

      Al naravno konzolašima uvijek isti izgovori.
      – treba svake godine novu grafičku uzimat (false)
      – ne mogu igrat u fotelji na 107cm plazmi (false)
      – skupo je (false da se složiti jako dobra konfa koju se ne mora svako tolko upgradeat)
      – Treba se zezat s instalacijama drivera i igara (svaka osoba sa rukama i očima to može učiniti)

    • oskullop

      @Dr. Freeman, 21.01.2014 - 19:05

      I smell a peasant
      http://i.imgur.com/ZRMeE.gif

    • veki1994

      @Dr. Freeman, 21.01.2014 - 23:12

      i opet tvoji argumenti ne drže vodu da se tako izrazim…eto ti si sad dao 6k kn za pc a ja recimo kupim ps4 za duplo manje novaca i nemam nikakve brige oko hardvera dok ne izađe ps5…a ti ćeš u tom vremenskom razdoblju sigurno morati promijeniti pokoju komponentu svog računala ako misliš vrtit nove igre – npr. nema teorije da ti ova grafička koju sad imaš pokreće igre za 3-4 godine….
      još jedna stvar,ako se uzme u obzir da je između izlaska ps3 i ps4 prošlo cca 7 godina onda su konzole definitivno isplativije od pc-a…
      Ali na kraju da zaključimo ono što je bitno – netko voli pc, netko konzole i ovakve rasprave zapravo i nemaju smisla jer svatko brani svoje….i kao što je tebi prirodno igrati igre na računalu, meni je prirodno igrati na konzoli (x360 trenutno) i ne bih se mogao zamisliti da sjednem za kompjuter i krenem prelaziti neku igru 😀

    • Sonny

      @Dr. Freeman, 22.01.2014 - 10:17

      Naprosto je nevjerojatno koliko ovdje ima glupih komentara! Prije svega nije mi jasno to prepucavanje između onih koji posjeduju pc-e i onih koji posjeduju konzole?? Svaka budala zagovara svoje, a nitko ne vidi da to nema nikakvog smisla jer svaka od navedenih vrsta zabave pruža pojedincu individualno iskustvo. I upravo radi toga to ne bi trebalo uspoređivati. A to da li je pc jači, hardverski, pa naravno da je, ali to nema veze sa kvalitetom igara. Samo što to večina na ovom portalu ne razumije. Evo za primjer imam pc od 12 000kn i play 3, i daleko bolje igre sam odigrao u posljednijh 5-6 godina na konzoli nego na pc-u i to je činjenica (ne računam pod time starije igre za pc od 2006 god). Toliko o jebeno jakom hradveru! A što se tiče grafike, jer to je očito jedino što vi vidite u igrama, imho TLoA je ljepši u vizualnom smislu od bilo koje pc igre na ultra postavkama u full hd-u ikada. I opet na kraju tvrdim čovjek će igrati i kupiti ono što voli, odnosno tip igra koji voli, pa bez obzira bilo to na pc-u ili konzoli. Ostanite ograničeni i uživajte u svojim prepucavanjima umjesto da uživate u igrama.

    • wuxo

      @Dr. Freeman, 22.01.2014 - 11:13

      dok se next gen konzole ufuraju na PCu ce izac 3D igrice, bacite konzolu u smece i osjetite moc PC-a

    • hitman92

      @Dr. Freeman, 23.01.2014 - 12:52

      onaj koji igra samo pc ne može odigrati neke od najbolji igara na svijetu.tko je gamer zna na koje igre mislim.a da znate gta5 ni nece itaci za pc,i to mi je baš drago zbog pc gamera.pc gamin je odličan biznis za firme koje prodaju grafiče i ostale dijelove za komp.istina za ps3 su igre skupe ali uvije igru možeš prodati ili se mijenjati,a nemaš problema sa trzanjem igre,igraš sa kontrolerom,a ne sam tipkovnicom i mišem u neprirodnom položaju,sjediš u fotelji ispred plazme,a ne u neudobnoj stolici ni pola metra od ekrana.tko igra samo pc i kaže da su konzole glupost,taj nema pojma o igricama,i bolje da ih ne igra.

  • SNAKE990

    20.01.2014 - 15:20

    Ma definitivno rokat samo na PC 🙂

  • MrWilkos

    20.01.2014 - 16:16

    Iss kak jadno

  • oskullop

    20.01.2014 - 16:25

    "next gen "

    • Ja sam(i uvijek ?u biti)

      @oskullop, 21.01.2014 - 12:17

      Ma taj nextgen more samo one filmiće koje nexi casual gamer vole zvati igrama pokretat.

  • Rogue

    20.01.2014 - 19:54

    hahah tko ce normalan ovo kupit na ps4

    • movie

      @Rogue, 21.01.2014 - 15:48

      svatko normalan kome takva vrsta igri odgovara.. već kad se volite smnijati uzmite za priomjer uncharted 3 pa pogledajte kako igra izgleda i na kojoj se konfi od PS3 igra fluidno vrti. Sad tu konfu prebacite na računalo i s tom konfom za početak probajte zavrtiti recimo win7. Uostalom, što bi uopće s tom konfom na računalu mogli igrati?
      Ništa, baš ništa a vlasnici PS3 s tom konfom uživaju u tom unchartedu. Zatvorena platforma čuda radi. Treba uzeti u obzir da je ovo prva generacija igri i da treba i vremena i prilagodbe na novu platformu… veselite se dok je zec u šumi… samo polako..

  • Axl24

    21.01.2014 - 19:07

    Ma koje konzole, PC zakon bio i ostao.

  • Stribor88

    22.01.2014 - 10:49

    PC i konzola se ne mogu uspoređivati po ničemu pogotovo prema hardveru, zlatno doba konzola je bilo dok su se pc-iji koristili isključivo za ozbiljne stvari tipa pisanja u wordu 😉 excel programčići za ovo ono, itd… čim je izašla grafička kartica za pc otišle su stvari niz brdo, onda je ekipa imala računala za rad, a konzole samo za što jednostavniji pristup igrama nakon mučnog rada ili škole- tipa imas veliki ekran TV, joystick, ubaciš igru – netreba instalacija, tuci samo, onda je došlo doba kinetic konzola i slično, (polako konzole postaju i playeri kojekakvi) i sada dolazi novo doba koje je prokrenuo xbox one, čime se ide na objedinjavanje kučnog kina, igraće konzole, kinetic sranja, klasičnog tv-a, itd. konzole idu na razvoju input hradwera, kako su krenuli s kamerama, pa dalje kinetic šitom, pa vjerojatno budućnost leži u proširenoj stvarnosti.. dok pc ima još od applea 2 miš i tipkovnicu, i to je to…. dok hardware raste iz godinu u godinu, dok se na konzolama hradwerski nedogodi ništa po 5 godina, konzole idu i na jednostavnost korištenja, dok je PC onak za naprednije korisnike, kao;)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?