HCL.HR

Tony Hawk ulaže u NFT-ove i gradi najveći skate park u metaverzumu

Zoran Žalac 14.07.2022.   •   6 komentara   •   Industrija videoigara


Legendarni skejter Tony Hawk udružio se s NFT platformom Autograph te će u metaverzumu platforme The Sandbox izgraditi najveći virtualni skate park ikad – Tony Hawk Land.

Upitno je hoćemo li u budućnosti vidjeti nove igre s potpisom slavnog skejtera Tonyja Hawka. No, Hawk definitivno nije odustao od virtualnih svjetova jer je upravo najavio da ulazi u svijet blockchain igara.

Rezultat njegovog ulaganja trebao bi biti Tony Hawk Land – virtualni skate park koji bi trebao biti najveći svoje vrste u metaverzumu. Ili metaverzumima. Park će se nalaziti unutar voxel svijeta zvanog The Sandbox, koji se bazira na Etherium blockchainu. The Sandbox je poznat po svojoj monetizaciji virtualnih zemljišta / placeva, ali i ostalih sadržaja u obliku NFT-ova.

Što onda ukratko znači Tony Hawk Land za ljubitelje videoigara? Nije još sasvim jasno, ali je izgledno da će Tony Hawk prodavati svoju opremu u virtualnom obliku – i to kao NFT-ove. Moći ćete tako npr. kupiti dizajn Hawkovog skateboarda i onda biti jedini na svijetu koji ga imaju pa se time pohvaliti mami i nadati se da će jednog dana imati višu vrijednost od one što ste za njega platili, tako da ga se možete riješiti kad vas prođe osjećaj ponosa i postignuća.

Hawk kaže kako je od malih nogu bio fan tehnologije i da je fasciniran konceptom metaverzuma. On inače nije jedino poznato ime koje se veže uz platformu The Sandbox – među postojećim partnerima nalaze se već brendovi poput Atarija i Adidasa, te glazbenici poput Snoop Dogga i Deadmau5a.

Komentari (6)

  • Strahinja Radonjic

    14.07.2022 - 13:03

    🤮🤮🤮

  • Moonlight22

    14.07.2022 - 14:21

    Fuj. Fuj. Fuj. Po-vra-ća mi se na ovaj prdež. Na što je spao Tony Hawk, majko isusova…

    • TypicalHog

      @Moonlight22, 24.07.2022 - 02:32

      Jel te netko tjera da moraš kupiti taj dizajnirani skateboard?

  • Bojko

    14.07.2022 - 19:45

    Tony Hawk je oduvijek bio okružen pijavicama, lešinarima i strvinama. Slično mu se dogodilo i nakon uspjeha prvih nekoliko igara, kada su novi “partneri” kapitulirali na njegovom imenu. Sada, nakon uspjeha THPS 1+2, izgleda da se povijest ponavlja.

  • Darac83

    14.07.2022 - 22:56

    Zar mu treba još para? 😂

  • TypicalHog

    24.07.2022 - 02:31

    Nije “Etherium” nego “Ethereum”.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?