HCL.HR

Total War: Arena je F2P multiplayer naslov

Renato Pedišić 30.03.2013.   •   3 komentara


The Creative Assembly uprizorit će svoj klasični Total War multiplayer u obliku standalone free to play igre za dvadeset igrača po meču, a provjerena će formula biti nadopunjena raznim novitetima.

James Russell, glavni dizajner Total Wara, u svom je govoru na GDC-u najavio novu igru u serijalu – Total War: Arena. Nova igra, suprotno navodima nekih internetskih portala, neće biti MOBA naslov, već će uprizoriti klasični Total War multiplayer u obliku free to play RTS igre koja ima određene MOBA elemente.

Točnije, James Russell je ovako opisao igru: “[Total War: Arena] je Total Warova online multiplayer arena za bitke. To je MMO Total Warova multiplayera.”

Igra će uprizoriti bitke sukobljenih 20 igrača po timovima od 10 gdje će svaki igrač upravljati s maksimalno 500 jedinica. Bitke će biti jednako velike ili čak veće od postojećih multiplayer okršaja Total War serijala, a tjerat će igrače na suradnju ako žele pobijediti. Igrač koji kontrolira strijelce morat će pomagati pješadiji i konjici dok će oni koji kontroliraju te jedinice ujedno morati paziti na njega. Izvan igre igrači će moći unaprjeđivati generale, opremu i jedinice.

Što se tiče načina financiranja, Russell je naglasio kako će većina opreme i unaprjeđenja biti besplatna, ali će se korištenjem pravog novca ta oprema moći pridobiti brže i bezbolnije.

Bitke će biti balansirane i to zahtjeva velik broj igrača koji će moći upravljati sa samo tri postrojbe (za razliku od 20 u dosadašnjem TW multiplayeru) kako bi se menandžment nad jedinicama olakšao i približio novim igračima. Ipak, neke stvari koje su prije bile automatizirane sada će zahtijevati stvarne akcije igrača tako da bi multiplayer trebao biti više aktivan i izazovan.

Ako vas igra već sad zanima, možete se prijaviti na zatvoreno beta testiranje te iz prve ruke provjeriti kako izgleda vizija ove Total War free to play multiplayer igre.

Komentari (3)

  • rejn?er

    30.03.2013 - 10:27

    prejebeno

  • armin221186

    30.03.2013 - 14:04

    ovo je fino samo da ne bude P2W :S

  • goldfinger

    31.03.2013 - 08:25

    Nisam baš ziher u ovo…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?