HCL.HR

Totalno lude indie igre: Izgradite svoj grad i pošaljite ga u zrak

Zoran Žalac 13.05.2019.   •   0 komentara


Predstavljamo vam najzanimljivije igre nezavisne produkcije koje su najavljene ili lansirane proteklog tjedna.

Dream Engines: Nomad Cities

U jednom od ranijih članaka o totalno ludim indie igrama već smo pisali o letećim gradovima. Međutim, nije to ekskluzivna ideja, a osim igre Airborne Kingdom prakticira ju i upravo najavljeni Dream Engines: Nomad Cities. Igra je smještena u post-apokaliptični svijet gdje je jedini spas u zraku. Ljudi su stoga našli načina da dizajniraju leteće gradove, no problem je u nastao u resursima. Sve je ograničeno, a gradovi ne lete bez goriva.

Na igraču je da se usred najezde čudovišta pobrine o sakupljanju resursa te da složi taktiku i odluči kada je najpametnije podići svoj grad u zrak. Igra je za sada najavljena u izdanju za PC, a prije konačne verzije ići će u Early Access.

Claire de Lune

Igra koja ime nosi po skladbi Claudea Debussyja donosi priču o ženi zvanoj Claire koja nestane nakon što se njezin svemirski brod sruši na jedan planet. Igrač ju u ulozi njezina oca pokušava pronaći, a kako to obično biva u svemiru, pred njim se nalaze različite prepreke koje će rješavati skakutanjem i pucnjavom. Sudeći po prvom traileru, bit će na tom planetu znakova vanzemaljskog života, ali ne očekujte nikakve velike zavjere – tvorci igre kažu da je ovo prizemljena fikcija.

Within the Cosmos

Preživljavanje na stranim planetima možda nije najoriginalnija stvar ovoga tjedna, ali dok gore navedeni Claire de Lune nema datum izalska, Within the Cosmos igrat će se od 31. ovog mjeseca na PC-u. Ova avantura ima elemente RPG-a i premda ćemo u njoj najviše pucati, službeni opis kaže da će naše odluke u igri imati posljedice te da će utjecati na rasplet priče.

Battlewake

Sea of Thieves se navodno popravio i sada je zapravo dobra igra. No, ako tražite sasvim novi doživljaj plovidbe na gusarskom brodu, onda bacite oko na Battlewake. Radi se o igri koja je slična navedenom Sea of Thievesu, ali je namijenjena VR uređajima. Najavljena je za ljeto 2019. godine.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?