HCL.HR

Totalno lude indie igre: Spojili su se Fortnite i Rocket League

Zoran Žalac 20.05.2019.   •   10 komentara


Predstavljamo vam najzanimljivije igre nezavisne produkcije koje su najavljene ili lansirane proteklog tjedna.

Rocket Arena

U ovom trenutku ne možemo zamjeriti igrama kad pokušavaju imitirati Fortnite. Novi naslov zvan Rocket Arena, doduše, ne imitira samo tu igru (iako je vizualni uzor očit) već i čitav niz drugih multiplayer hitova kao što su Rocket League, Overwatch i Super Smash Bros.

Osnovna ideja igre je ta da je ovo pucačina u kojoj nema umiranja. Dva tima po troje igrača napucavaju se raketama s namjerom da nokautiraju jedni druge. Svaki nokaut završava lansiranjem u zrak, a onaj tko izleti iz arene napušta meč. Osim ovog Deathmatch moda postojat će i Rocketball u kojemu dva tima nastoje ugurati veliku loptu u protivnički gol – ispucavanjem raketa na nju.

Rocket Arena bit će besplatna igra, a u beta verziji pojavit će se u četvrtak, 23. 5.

Tools Up!

Simpatični kuharski hit Overcooked nije samo aktualnizirao lokalni co-op nego je pokrenuo skroz novi žanr kooperativnih izometrijskih igara s banalnim poslovnima svakodnevnice. Nakon kuhanja u igri zvanoj Tools Up! dobivamo zadatak preuređivanja kuće. Zvuči jednostavno, na prvu, ali kad se u cijeli proces uključi četvero igrača, sve izgleda kao u onom crtiću “A je to!”. Svi koji su igrali Overcooked znaju koliko ta formula može biti zabavna u pravom društvu. Stoga s optimizmom čekamo Tools Up koji na PC-u treba izaći u jesen 2019.

Tech Corp

Ako vam je do ozbiljnijeg organiziranja posla i poslovnog prostora, za vas je možda Tech Corp, strateška igra u kojoj krećete u izgradnju mega-korporacije, ured po ured. Krećete u eri devedesetih godina, praktički u podrumu, te postupno gradite svoje IT carstvo. Tech Corp će se na Steamu u Early Accessu pojaviti 20. 6. ove godine.

Great Artists Steal

Tko kaže da igre ne mogu biti edukativne, čak i onda kad od igrača traže da bude kradljivac?  Great Artists Steal je akcijski platformer u kojemu je cilj ukrasti rukom crtane umjetnine, odnosno poznata djela poznatih slikara. Trenutno je upitne sudbine jer na Kickstarteru 19 tisuća dolara, a u zadnjih deset dana financiranja ulazi s prikupljenih 9 tisuća dolara. Interes za igrom nije velik, ali bilo bi šteta da se ista ne materijalizira.

Signs of the Sojourner

I u žanru kartaških igara imamo pokušaje inoviranja. Signs of the Sojourner je tako igra u kojoj sa svojim špilom karata imate vrlo osoban odnos. Naime, vašem liku karte predstavljaju različite uspomene i svaki je potez trajan, odnosno ne može se ispraviti. Koncept je definitivno originalan, a kako će u konačnici biti predstavljen vidjet ćemo krajem 2019.

Follia – Dear Father

Postoji vrlo specifičan tip horora u kojemu strah u kosti ulijevaju ženska bića. Jedno vrijeme je tu foru iskorištavao F.E.A.R. serijal, a sada tu tradiciju želi nastaviti Follia – Dear Father, avantura talijanskog studija koja će nas odvesti na jedan sveučilišni kampus gdje se odvijaju nadasve bizarne stvari. Igra je najavljena za PC, PS4 i XBO, a imat će i svoju VR komponentu.

Merchant of the Skies

Neki vole ploviti morem, a neki nebeskim prostranstvima. Za ovu drugu skupinu 30. 7. stiže igra Merchant of the Skies, 2D avantura u kojoj igrate kao trgovački putnik u letećem brodu. Cilj vam je izgraditi tvrtku koja će se baviti veleprodajom, no za to prvo trebati ići od grada do grada, kupovati i prodavati resurse po najboljim cijenama te istraživati nova tržišta i poslovne prilike.

Komentari (10)

  • vragec25cro

    20.05.2019 - 17:41

    Rocket arena mi više vuče na Paladins nego na Fortnite ili Owervatch

    • moordrak

      @vragec25cro, 21.05.2019 - 20:14

      A inače sve tri se tako strašno vizualno razlikuju 😛

    • vragec25cro

      @moordrak, 22.05.2019 - 09:16

      Sama grafika nije nešto drugačija,kolko sam vizualni stil.Na prvu čak pomislio da prikazuju Paladinse zbog sličnosti grmlja raslinja i slično.P.S.Grafika nikad nije previše bitna kolko gameplay 🙂 Wot,overwatch,fortnite niti jedna nema nešto wow grafiku,a najpoluparnije (svaka u svoje vrijeme)

  • P3T4R

    20.05.2019 - 20:57

    mijesavina tribes:ascenda i paladinsa/overwatcha a ono fortnite je clickbait

    • Zoran Žalac

      @P3T4R, 21.05.2019 - 09:52

      Doslovno koriste isti font kao u Fortniteu. I isti engine.

    • P3T4R

      @Zoran Žalac, 21.05.2019 - 19:55

      ali gameplay nije takav artstyle je slican al kaj ces kada se sada rusha da se iskoristi fortniteovu publiku te da i oni uzmu dio kolaca

    • funky0308

      @Zoran Žalac, 26.05.2019 - 10:23

      Meni je prva asocijacija bio upravo Fortnite. Bas je, na pravu, slican.

  • Kris10

    20.05.2019 - 21:10

    bas mi se svida ovo sto se posvecujete sve vise indie igrama,uvik se moze naci neki hidden gem.Od ovih mi se najvise svida tools up,igrao sam njihov overcooked s prijateljima i umirao od smijeha a ovo ce bit jos bolje kako izgleda hahahahaah

  • HyPo

    25.05.2019 - 17:41

    Neznam zašto ali niste Forager pomenuli po meni Forager je odlična igrica 😉 iako je izišla prošli mjesec

  • funky0308

    26.05.2019 - 10:26

    Odlicnih indie igara ima ali ih je poprilicno tesko pronaci u moru svega i bas zbog toga je ovako nesto sto radite hvale vrijedno. Nabasamo na stvarno dobre igre kao sto je aktualni SupraLand, za kojega inace ne bi ni cuo (da nije bilo vas). Odlicno, samo nastavite s ovime. Nije igra samo ako je potpise Sony, Ubisoft ili Rockstar.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?