HCL.HR

Totalno lude indie igre: Zelda je dobila kokurenciju u igri na kojoj radi svega šest ljudi

Zoran Žalac 18.03.2019.   •   4 komentara


Nakon kraće pauze vraćamo se sa serijalom u kojemu vam predstavljamo najzanimljivije igre nezavisne produkcije koje su najavljene ili lansirane tijekom tjedna iza nas.

Towers

Prošlog tjedna odjeknula je najava igre jednostavnog naziva – Towers. Radi se o akcijskoj avanturi u otvorenom svijetu, fantastične tematike i prilično originalnog dizajna. Ukratko, Towers dobivamo križanjem Zelde i Ashena i… Arka? Iako na prvu izgleda isprano, radi se tek o prototipnom traileru, što znači da igra još uvijek nije ni ušla u pravi razvoj, a kamoli da će izgledati ovako kako sad izgleda. U bilo kojem slučaju, impresivno je da je sljedeći materijal složila ekipa od ukupno šestero ljudi.

Project Downfall

Sve je više retro pucačina iz prvog lica, a Steam je od prošlog petka bogatiji za još jednu takvu. Project Downfall ušao je u fazu Early Accessa, izgleda zanimljivo, ali mu prve recenzije nisu sasvim sklone. Ipak, igra je u razvoju i može postati samo bolja, pa ako vas zanima svakako ju držite na radaru.

Islanders

Cities: Skylines je trenutno i tata i mama city-sim žanra. Međutim, kao što je prošle godine demonstrirao Frostpunk, mjesta ima za neke zanimljive ideje. A u Islandersu je minimalizam ta zanimljiva ideja. Svaki gradić gradi se na otocima , što znači da je ključno iskorištavanje prostora da bi se na što manjem otoku moglo izvući što više prostora za život. Igra na Steam dolazi 4. 4. ove godine.

Stela

Kako imamo običaj ove igre uspoređivati s postojećima da bismo ih lakše objasnili, Stelu možemo opisati kao križanca avantura kao što su Inside, Never Alone i GRIS. U njoj igramo s mladom ženom koja bježi s misterioznog svijeta koji se raspada.

Uboat

Silent Hunter serijal nije aktivan već godinama, Kursk je podbacio pa sada sve nade polažemo na UBOAT. Ova simulacija podmornica iz ere Drugog svjetskog rata miješa elemente preživljavanja i vođenja brige o posadi. Igra se bliži izlasku na Steamu, a kako izgleda u više perspektiva gameplaya objasnit će vam njezini tvorci:

Windjammers 2

Windjammerse ne treba posebno predstavljati – radi se o arkadnoj borbi pomoću frizbija koja svoj nastavak dobiva nakon više od 20 godina. Gameplay izgleda jednostavno, ali čini se kako traži dobre reflekse i brzo snalaženje.

The Path to Die

Ako vas ne zanimaju moderne stvari kao što je Sekiro i više ste ljubitelj klasičnih igara, već neko vrijeme na Steamu postoji igra The Path to Die. U feudalnom Japanu iz ptičje perspektive svojom katanom dekorirate okoliš crvenom bojom. Nije brzo ni atraktivno kao Hotline Miami, ali ima neku svoju čar.

Komentari (4)

  • Caweline

    18.03.2019 - 12:12

    nevjerojatno usli smo u eru u kojoj od indie developera ocekujmo kvalitetu a od AAA developera kvantitet!

  • edviiN

    18.03.2019 - 12:45

    Islanders i Towers od njih ocekujem puno 🙂

  • SanKa

    18.03.2019 - 13:29

    ovaj the path to die izgleda jako fora 🙂 nostalgicno i zabavno

  • m@rko

    18.03.2019 - 17:12

    To sto igra pokusava da izgleda kao zelda, ne znaci da je konkurencija. Tako su i pisali za watch dogs pa su se samo osramotili. Igre visokoga ranga poput zelde i gta ne dobivaju tako lako konkurenciju. Pogotovo ne zelda igre.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?