HCL.HR

Totalno lude indie stvari: Simulator likovne umjetnosti stiže u drugom mjesecu

Pero Mlinar 15.01.2019.   •   0 komentara


U serijalu tekstova “Totalno lude indie igre” predstavljamo vam najzanimljivije naslove nezavisne produkcije koje su najavljene, prezentirane ili lansirane tijekom tjedna iza nas.

EASTSHADE

Prva stvar koja vam postane jasna kad ušetate u središnji ured HCL-a jest da se radi o jazbini umjetnika. Vijesti se pišu ručno na lombardijski pergament pod svjetlom japanskih lanterni, urednici slobodno šeću bez hlača, a podovi su puni praznih kutija narančastoga Tic Taca i antidepresiva.

Možete pretpostaviti zašto je Eastshade, naslov otvorenog svijeta u kojem se fiktivnim otokom putuje u ulozi slikara i slika pejzaže na vrhu naše ovotjedne liste indie igara. Da čitava priča ne bi stala na tome (iako bi mogla), svijet Eastshadea također bi trebao biti ispunjen brojnim misterioznim zakutcima i zanimljivim likovima na čije ćemo živote moći utjecati svojim odlukama. Igra na PC izlazi idući mjesec.

FEUDAL ALLOY

Kad govorimo o srednjovjekovnim fantastičnim naslovima više-manje znamo što možemo očekivati od njihovih svjetova – izmaštane beštije, zmajeve, vitezove te, danas vrlo popularno, političko spletkarenje u dvorskim odajama s užasno dugačkim stolovima. Ali, zato nikad nećete pogoditi što vas čeka u Feudal Alloy. To su srednjovjekovni roboti. Ali, pazite – ovim robotima upravljaju ribice. U akvariju. A simpa je igra, što da vam kažem. Na PC izlazi 17. 1.

CAKE BASH

Ostavit ću vam da sami dokučite što se krije iza igre s naslovom Cake Bash (ili podgledate priloženi video) . Spomenut ću samo da je riječ o igri koju bi se prvenstveno trebalo igrati s prijateljima (do četiri igrača), da me malo koja igra u toj mjeri nostalgično podsjetila na dane okršaja u ringu Crash Basha te da golubovi izgleda vole jesti ratoborne kolačiće. Cake Bash će na Steam izaći negdje tijekom 2019. godine.

THE BLIND PROPHET

The Blind Prophet point and click je igra stripovskog ugođaja, grafike, prezentacije. Ako ste čitali Watchmene, možda se sjećate podužih monologa jednoga od junaka u kojima progovara o dekadenciji koja je zavladala njegovim gradom. Slično je i u The Blind Prophetu – ulice su mračne, političari korumpirani, a seks, prostitucija i nasilje sveprisutni. Pitanje je koliko vi u ulozi religijske figure Bartholomeusa uopće možete pomoći. Ipak, vrijedi probati. Igra se nalazi na Kickstarteru odakle možete preuzeti demo verziju.

TRAVIS STRIKES AGAIN: NO MORE HEROES ‘GOLDEN DRAGON GP’

Pošto kod nas nije toliko popularan kao neke druge platforme za igru, o Nintendu Switchu ponekad možda ne pišemo koliko bismo trebali – barem ne u ovoj rubrici. Spomenimo zato Golden Dragon, igru u kojoj se paralelno šora u “stvarnome” svijetu i utrkuje u virtualnoj stvarnosti s grafikom kao onom u Tronu. Protagonist je kuler koji nosi ljubičasti kaput, katanu te ime Travis Touchdown. Igra na Nintendo Switch izlazi 18. 1.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?