HCL.HR

Totalno neočekivano: pojavio se Duke Nukem Forever otprije 20 godina

Zoran Žalac 09.05.2022.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Internetom kruži verzija igre Duke Nukem Forever koja je bila otkazana prije dovršetka i koju nikada nismo imali prilike zaigrati. Provjerite je li išta bolja od konačne verzije.

Duke Nukem Forever pamtimo kao igru koja je vječno bila u razvoju – čak punih 14 godina. Iako smo ju na kraju zaigrali 2011., nije to bila igra koja nam je bila obećana. Ne iz razloga što je bila loša, nego zato što je izvorna verzija Duke Nukem Forevera bila otkazana 2006. godine. Ta otkazana verzija ujedno je bila i prva koju je svijet video na E3 sajmu 2001. godine i totalno neočekivano – sada se pojavila u igrivom izdanju na internetu.

Ekipa s 4chana, koja se nekako dokopala igre, demonstrirala je gameplay u više dionica. Radi se tu o verziji rađenoj na prvom Unreal Engineu, koja donosi skoro sva poglavlja u nekom obliku. Dobar dio ih je igriv, dobar dio nema dovršene levele i neprijatelje, itd. Dakle, ne radi se o dovršenoj verziji igre, ali je poprilično impresivno da je i ovo uopće funkcionalno.  Ukratko, ovaj je Duke bliži duhu Duke Nukema 3D nego što je to bio DNF iz 2011. godine.

Ekipa sljedećeg mjeseca planira objaviti ove materijale, odnosno cijeli izvorni kod igre s editorom, tako da ćemo i sami moći zaigrati igru koju je 3D Realms otkazao. Doduše, nije skroz jasno kako se došlo do ovih materijala i hoće li ekipa iz Gearboxa, koja drži prava na serijal Duke Nukem, imati išta protiv objavljivanja nedovršene igre. A kako će uz samu igru biti dostupan i editor, nije isključeno da se netko uhvati posla i dovrši ovu verziju Dukea.

Komentari (3)

  • SanKa

    09.05.2022 - 16:06

    vec sam mislio da je i ovo za mobitele.

  • KhorneFlake

    09.05.2022 - 16:46

    Pa ovo izgleda stoput zabavnije i igrivije od onog što je izdato. DNF je igra sa najgorim drajverom za nišanjenje što sam u životu probao. Koliko god podešavao nikako se nije osjećalo kako treba, i baš je bilo mučno. Sve što ti je preostalo jeste da stisneš zube, navikneš se i preguraš do kraja. Ni danas ne mogu da vjerujem da sam je prešao, ali to je još bio period gdje sam baš igrao sve što mi dođe pod ruku…

  • Klaudio89

    15.05.2022 - 18:52

    Šteta da takva ogrica nikada nije zaživjela u to vrijeme,čini mi se i da je radi ovog neuspjeha na nesretan način završen njezin serijal koji je po svemu bio zabavan i uzbudljiv

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?