HCL.HR

Trodimenzionalni nastavak indie dragulja Risk of Rain uletio je u Early Access

Hrvoje Smoljić 29.03.2019.   •   3 komentara


Nastavak odličnog roguelike platformera Risk of Rain dobio je dodatnu dimenziju i uletio u Steamov Early Access gdje se planira zadržati punih godinu dana.

Jeste li ikada čuli za Risk of Rain? Igra je izašla sada već davne 2013. godine, a proglašena je i jednom od najboljih indie igara te godine. Ako niste imali prilike zaigrati, radi se o 2D pikseliziranom platformeru s roguelike elementima. To naravno podrazumijeva nasumično generiranje levela, brzu i frenetičnu akciju te trajno i često umiranje. Igra se također isticala kooperativnom igrom do četiri igrača.

Zbog iznimne popularnosti te igre, obožavatelji su predvidljivo bili iznimno zabrinuti kada su čuli kako će nastavak biti 3D igra. No, ako je suditi po reakcijama igrača nakon tek jednog dana provedenog u Steamovom Early Accesu – prostora za zabrinutost nema.

Risk of Rain 2 je po mnogočemu ista igra kao i njen prethodnik, ali u tri dimenzije i nekim poboljšanjima. To je rezultiralo da u ekstremno kratkom roku na Steamu uspije prikupiti preko dvije tisuće pozitivnih recenzija uz najvišu moguću ocjenu. Diči se povratkom kooperativnog moda za do četiri igrača, još bržom akcijom u ogromnim levelima, novim sustavom progresije i hrpom osvojivih predmeta. Igrivi likovi imaju različite sposobnosti, boss protivnici udaraju žešće nego ikad, a sve je to upakirano u šarene vizuale.

Proizvođač se planira godinu dana zadržati u Early Accessu gdje igru prodaje po cijeni od 18 eura. U tom periodu planira dodati nove lokacije, likove, predmete i pravi završetak igre s teškim, završnim bossom. Uz ovako dobre incijalne reakcije, ne bi nas iznenadilo da se planirani sadržaj dodatno proširi i da u konačnici dobijemo još jedan veliki indie hit.

Komentari (3)

  • Masterchief

    30.03.2019 - 07:12

    Izgleda kao Anthem, samo bolje I vjerojatno neće biti loše kao Anthem :D!

  • Kamberovic

    30.03.2019 - 19:19

    Kvalitetna igra ali po meni malo pretjerali s cijenom

    • All-The-King-Bundy

      @Kamberovic, 01.04.2019 - 10:09

      Odlična igra, a bila je akcija kupiš igru 18€ i dobiješ još jednu za frenda sa steama , tako da se isplati,neznam samo dali još traje

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?