HCL.HR

Tvorac Resident Evila 4 nada se da će remake poboljšati priču

Zoran Žalac 05.02.2022.   •   6 komentara


Shinji Mikami nema ništa protiv ideje da Resident Evil 4 bude prerađen, samo se nada da će priča biti poboljšana naspram originala.

Resident Evil 4 gotovo pa sigurno dobiva svoju preradu u bližoj budućnosti. Nije to još službeno potvrđeno, ali je otuđenjem materijala s Capcomovih servera pronađen jasan dokaz za to. O mogućnosti prerade upitan je i sam redatelj Resident Evila 4, Shinji Mikami, koji više nije u Capcomu ali nema ništa protiv potencijalne prerade.

“Fanovi će zasigurno htjeti vidjeti tu preradu, tako da je to dobra stvar” – izjavio je Mikami u intervjuu za VG247. Tome je još dodao kako bi bilo dobro kad bi Capcom priču Resident Evila 4 kroz preradu učinio boljom. Kad su ga pitali zašto misli da priča originala nije dobra, Mikami je izjavio kako bi bila da se nije žurio prilikom smišljanja iste. Naime, otkrio je kako je za smišljanje i pisanje cijele priče Resident Evila 4 imao svega tri tjedna.

Nedavna VR verzija Resident Evila 4 za Oculus Quest 2 uređaje već se upustila u modificiranje priče Mikamijeve igre, ali ne kroz dodavanje novih zapleta ili dijaloga nego kroz izbacivanje stvari koje bi danas netko mogao smatrati šovinističkim ili uvredljivim.

Prethodne dvije prerade Resident Evil igara (prvi, drugi i treći dio) također ću donijele značajno modificirane priče naspram originala. U slučaju prve dvije igre to je bilo dobro prihvaćeno, dok je Resident Evil 3 remake malo podbacio izbacivanjem određenih dijelova priče.

Komentari (6)

  • djosic85

    05.02.2022 - 12:03

    Ne bi bilo loše da povežu nekako sa sedmicom i osmicom, kao nekakav prequel da bude četvorka. Šovinizam, mizoginije i ostala trabunjanja ne zaslužuju uopće komentar.

    • Zoran Žalac

      @djosic85, 05.02.2022 - 12:10

      Hoćeš reći, da ignoriraju postojanje petice i šestice 😀

    • djosic85

      @Zoran Žalac, 05.02.2022 - 13:59

      Apsolutno

    • Pajo Paksu

      @djosic85, 05.02.2022 - 19:03

      Potpuno se slažem. Bravo.

  • Darcoolio

    05.02.2022 - 12:44

    Priča je u najmanju ruku krajnje bezvezna, koliko već priča za horor može da bude dobra, raritet.
    Doduše, ovo nije horor, ovo je klasičan TPS.

    • Pajo Paksu

      @Darcoolio, 05.02.2022 - 19:03

      Da bi riječ reko

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?