HCL.HR

Tvorci Burnouta rade na njegovom spiritualnom nasljedniku

Zoran Žalac 02.10.2015.   •   4 komentara


Burnout serijal je izgorio razilaženjem većeg dijela zaposlenika razvojnog tima Criterion, no dvoje takvih osnovali su novi studio koji će raditi na igri s utrkivanjem, i razbijanjem.

Razvojni studio Criterion kojega pamtimo po Burnout serijalu i oživljavanju Need for Speeda prije nekoliko godina doživio je svojevrsni raspad. Dobar dio tima prešao je u Ghost Games i sada radi na NFS naslovima. Drugi dio tima trenutno radi na sasvim novom projektu koji je predstavljen 2014. godine kao čudna kombinacija utrkivanja aviona, ATV vozila, brodova, padobrana… i otprilike svega što vam padne na pamet. Naposljetku, tu je i treći dio tima – njegovi bivši zaposlenici koji su se odvojili i pošli vlastitim putem.

Takvi su Alex Ward i Fiona Sperry koji su osnovali novi studio zvan Three Fields, a jučer su najavili kako rade na nečemu što zvuči točno poput Burnouta – iako nije Burnout. Iako će im prva igra biti sportski multiplayer naslov u planu za početak iduće godine, drugom će se vratiti svojim korijenima – utrkivanju, brzini, prometu i sudaranju. Mnoštvu sudaranja, kako kažu.

Pod heštegom #ShinyRedSomething pojasnili su kako se radi o spiritualnom nasljedniku, aludirajući upravo na Burnout, ali su ostali zagonetni po pitanju koji Burnout točno – drugi, treći ili četvrti. Paradise kao peti dio očito nije u planu, a samim time vjerojatno ni utrkivanje u otvorenom svijetu. Što je na neki način možda i dobra stvar, jer na tržištu očito ima dovoljno racing naslova koji nude takvo iskustvo.

Komentari (4)

  • Mirek

    02.10.2015 - 17:15

    Samo da ne bude kao Burnout Paradise, igra mi je uništila cijeli serijal.
    Burnout 2 i skupljanje svih zlatnih medalja na Xbox-u, definitivno jedno od najboljih gejming iskustava koje imam

    • KhorneFlake

      @Mirek, 02.10.2015 - 18:22

      Kako kome, ja sam se baš te igre sit naigrao. I dan danas je ponekad upalim na Steamu.

    • 3v1lcl0n3

      @Mirek, 02.10.2015 - 18:48

      Burnout Paradise je perfekcija arcade racing igre.
      doduse ja nisam fan racing igara,valjda me BP bas pogodio.

  • lucho-CRO

    02.10.2015 - 17:29

    Treba im poslat zamolbu za posao, na kraju napisati : "kako cemo,lako cemo" s postovanjem da vam od firme napravim s*anje 😀 sve cesce citamo o nekakvim raspadanjima, steta..al kazu sreca u nesreci..mozda uspiju..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?