HCL.HR

Tvorci Call of Dutyja ispričali su se za skandalozne objave na Twitteru

Zoran Žalac 13.10.2015.   •   3 komentara


Razvojni tim Treyarch ispričao se zbog promašene reklamne kampanje za Black Ops 3 kojom su na Twitteru prije dva tjedna širili dezinformacije pod krinkom imaginarnih događanju u igri.

Službeni Call of Duty profil na Twitteru krajem prošlog mjeseca u sklopu reklamne kampanje za Black Ops 3 krenuo je s dosta nepromišljenim i neukusnim objavama. Ideja iza njih bila je ta da se aludira na izmišljena događanja iz priče u samoj igri, no način na koji je to na kraju bilo izvedeno rezultirao je negodovanjem javnosti.

Naime, Call of Duty se na Twitteru postavio kao izvor s izvanrednim vijestima o nizu terorističkih napada u Singapuru. Te objave iz nekog razloga nije popratio nikakav materijal iz Black Opsa 3 pa jasno kako se dio publike našao zbunjenim, a onima u Singapuru definitivno nije bilo svejedno što netko na takav način širi laži o njihovoj zemlji, pogotovo ne u vrijeme kada je opasnost od terorističkih napada toliko stvarna da nikome ne trebaju lažne informacije o tome.

Shvativši da su napravili glupost, voditelji CoD zajednice brzo su prekinuli seriju zbunjujućih tweetova, a iz Treyarcha su jučer ponudili ispriku svima koji su se našli uvrijeđenima zbog tog poteza. Kako kažu, ostali su šokirani reakcijom publike na takvo što jer im ideja nipošto nije bila zlonamjerna.

„… [to] zasigurno nije bilo napravljeno da bismo dobili pozornost. Nije bilo napravljeno zlonamjerno, ili s namjerom zastrašivanja. Osobno mi je jako žao svakoga tko je iz toga izvukao krivu ideju… Učinili smo to na svom kanalu, da bismo pričali o fikciji iz svijeta igre… Dakle, još jednom, jako nam je žao svih onih koji su to krivo shvatili. To je trebala biti samo priprema za element kampanje u igri.“ – pojasnio je Jason Blundell iz Treyarcha.

Bilo pa prošlo – valjda. Da se više ne priča o tome, evo malo zombija! Imamo novi trailer za Shadows of Evil kampanju u Black Opsu 3, odnosno takozvani zombi mod.

Komentari (3)

  • QFlash

    13.10.2015 - 19:42

    Klasični Treyarch, nakupina idiota i shupaka, čije poludovršene igre nemaju nikakav support, a ovaj put su si dali gušta i rugaju se s ljudima.

  • IaMarmageddoN

    13.10.2015 - 20:23

    Razmišljam da čak i kupim ovu igru jer ima opraštajući MP i garantiranu zabavu. Kampanja me još nije iznevjerila makar bih htio da ima onu dubinu koju sam osjetio u COD 2 u rovovima i općenito u Modern Warfareu.
    Što se tvita tiče, definitivno su pretjerali i to uopće nije upitno. OK, sigurno su sa time podigli pažnju na sebe ali mislim da sa jednim takvim serijalom nema potrebe sa takvim glupostima jer će se sigurno dobro prodati i bez toga. Možda se malo prevelika prašina podigla ali tome je pomoglo to što nisu dobro objasnili kod svakog tvita da se tu radi o igri. Nisam debil da padnem na takve vijesti tj. da me uvjere sa twitterom da se nešto tog tipa dešava jer znam za onu "nije bitno što govori nego tko govori". Mislim oprostite što sam uvrijedio sve te ljude koji su upali u zamku ali opet nije se smjelo uopće tako ići u promidžbu pa se to ne bi desilo.

  • lucho-CRO

    @KarloKarlec, 13.10.2015 - 21:14

    +1

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?