HCL.HR

Tvorci Destinyja zatvorili svoj ured – prevelika je vrućina

Zoran Žalac 29.06.2021.   •   7 komentara   •   Industrija videoigara, Zanimljivosti


Razvojni tim Bungie jučer je neplanirano dao slobodan dan svojim zaposlenicima, i to zbog ekstremno visokih temperatura koje su poharale regiju Washingtona.

Već smo kao zdravo za gotovo uzeli činjenicu da je pandemija COVID-a 19 rezultirala odgodama u razvoju igara, a samim time i kašnjenju istih na tržište. Pandemija će jednom proći, no umjesto nje možda budemo imali novo opravdanje za usporeni razvoj igara.

Ono klasično: teške su vrućine

Jučer je dio Amerike bilježio rekordno visoke temperature, a najgore je bilo u gradu Seattleu gdje je izmjereno preko 40 stupnjeva celzijusa. Tamošnjim je stanovnicima to bio pravi šok s obzirom da prosječno ljeto kod njih prođe na ugodnih dvadesetak stupnjeva. Iz tog razloga nemaju ni velike potrebe za klimatiziranjem prostora.

No dobro, kakvo to veze ima s industrijom videoigara? E pa jedan od većih studija baziran je upravo u Seattleu – razvojni tim Bungie, poznat po serijalima Halo i Destiny. Ispostavilo se da njihovi uredi baš i nisu prilagođeni za rad dok je vani 40 stupnjeva, pa su im zaposlenici poslani kući i po svemu sudeći dobili su slobodan dan da se slobodno mogu znojiti u svoja četiri zida.

Ovo je prema prognozama bio trenutni vrhunac toplinskog vala u regiji Washingtona i temperatura bi se trebala smanjiti u nadolazećim danima. Međutim, ostaje pitanje – hoće li se ovakvo što ubuduće događati toliko često da utječe na razvoj igara? Ili bolje rečeno, hoće li se igre u budućnosti ponovno razvijati iz podruma?

Označeno sa: ,

Komentari (7)

  • blacklist0907

    29.06.2021 - 09:58

    To je samo pocetak kak bu grdo ovo desetljece

  • mili1985

    29.06.2021 - 10:33

    Don’t you guys have klima uređaji!?

    • abel

      @mili1985, 29.06.2021 - 11:01

      A nije ni zdravo imat klimu upaljenu stalno

    • Apocalypse4987

      @abel, 29.06.2021 - 22:05

      Nisi ti nikad radija u strojarnici u tropima, viruj mi zdravije je bit pod klimom nego kad ti se mišići počmu nekontrolirano grčit zbog nedostatka elektrolita. Onda te nakljujaju slanim tabletama i vodu piješ sa čajnom žlicom

    • BoneDigger

      @abel, 30.06.2021 - 17:54

      Je, i propuh ubija.

  • Ja sam ti

    29.06.2021 - 13:11

    A bas mi ih je zao…..ja radim sa svog pca i imam obicni ventilator koji vise raspuhuje vruc zrak nego hladi, a u sobi je oko 32 stupnja…..zbilja mi je zao mekusaca xD

  • funky0308

    30.06.2021 - 21:15

    Meni stimaju uredske, one ugradbene klime u stropu, kod kuce, klasicna klima mi strasno ide na k.. i bas je izbjegavam paliti. Neprirodno puse taj zrak kako god okrenem.. ne volim klime nesto posebno. Jedino te tihe i visoko postavljene (i jos gazda placa struju 🙂 )

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?