HCL.HR

Tvorci Forza Horizon serijala rade na akcijskom RPG-u otvorenog svijeta

Zoran Žalac 23.11.2017.   •   5 komentara


Razvojni tim Playground Games otvorio je podružnicu glavnog studija te udvostručio radnu snagu na ukupno 400 zaposlenika.

playground

Britanski razvojni tim Playground Games prije sedam godina osnovali su talentirani zaposlenici Codemastersa, Criteriona, Sony Liverpoola i brojnih drugih studija. Ekipa je od tada radila isključivo na igrama Forza serijala, odnosno arkadnom dijelu istoga kroz tri Forza Horizon igre. Početkom ove godine obznanili su odluku o širenju studija i radu na projektima izvan racing žanra, a sada su istu konačno proveli u djelo.

Playground je otvorio prvu podružnicu svog studija, a da to nije tek usputna investicija govori podatak da je novi studio veličinom jednak postojećem. Drugim riječima, Playground Games upravo je otvorio studio koji broji 200 zaposlenika, čime su poduplali dosadašnju radnu snagu. Među zaposlenicima su angažirani i neki vrlo iskusni developeri koji su radili na igrama kao što su GTA 5, Metal Gear Solid i nedavni Hellblade.

O njihovom prvom projektu za sada ne znamo mnogo, ali barem su nam definirali žanr. Radit će na akcijskoj RPG igri otvorenog svijeta. Nisu male šanse da bi ta igra mogla biti ekskluzivna za Microsoftove platforme. Premda je Playground Games nezavisan tim, svih dosadašnjih sedam godina svog poslovanja proveli su u partnerstvu s Microsoftom. S obzirom da je MS za budućnost najavio investiranje u ekskluzivnu podršku softvera, lako je moguće da bi nova igra Playgrounda mogla biti vjerna Xboxu.

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • darkness666

    23.11.2017 - 15:14

    ..vjerujem da taj tim moze nesto dobro napraviti..i mislim da bas oni rade onu igru koja bi trebala biti spencerov odgovor na horizon zero dawn..

    • marko1106

      @darkness666, 24.11.2017 - 08:02

      Ev jucer taman uzeo pleyku sa horizon zero dawn..i moram reci da je igra nesto posebno…i prica i vidi se da je puno truda ulozeno u igru….

    • darkness666

      @marko1106, 24.11.2017 - 08:45

      ..i vlasnik xboxa je rekao da je igra posebna:).i rekao je da zeli odgovor na tu igru i zato bas mislim da bi ova igra trebala taj odgovor..
      po mom misljenju igra godine…

    • marko1106

      @darkness666, 25.11.2017 - 06:24

      Ma ne mogu se odljepiti od igre…

  • baDarmageddoN

    23.11.2017 - 16:15

    Dobro za njih da se ne zasite. Otvoreni svijet znaju raditi, vjerujem da će igra biti dobra ako budu imali dovoljno slobodne ruke.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?