HCL.HR

Tvorci igre Pokemon GO opet se udružili s Nintendom, rade na Pikmin igri

Zoran Žalac 23.03.2021.   •   2 komentara


Nintendo će s tvrtkom Niantic raditi na nizu mobilnih aplikacija, a prva na redu je geo-lokacijska igra iz serijala Pikmin.

Japanska tvrtka Nintendo spremna je za novu rundu prebacivanja svojih serijala na mobilne platforme. Za razliku od prve runde u kojoj su se oslanjali na tvrtku DeNA, sada imaju novog partnera – tvrtku Niantic, s kojom su ranije surađivali na megauspješnom projektu Pokemon GO.

Nintendo i Niantic zajedno će raditi na nekoliko mobilnih aplikacija koje će spojiti Nintendove likove/serijale i Nianticovu ekspertizu u tehnologiji proširene stvarnosti. Prvi projekt na redu bit će im prva mobilna igra iz serijala Pikmin. Radit će se tu o geo-lokacijskoj igri, sličnoj kao Pokemon GO, dizajniranoj da potakne igrače na šetanje i aktivnost. Igru planiraju lansirati nekad tijekom 2021. godine.

“Nianticova tehnologija proširene stvarnosti omogućila nam je da iskusimo svijet kao da Pikmini tajno žive svagdje oko nas. Na temelju želje da hodanje učinimo zabavnim, naša je misija pružiti ljudima novo iskustvo koje je različito od tradicionalnih igara. Nadamo se da će Pikmini i ova aplikacija postati partneri u vašem životu.” – izjavio je Nintendov Shigeru Miyamoto, kreator Pikmina.

Za one koji ne znaju, serijal igara Pikmin bazira se na kontroliranju horde malih bića koja skupljaju određene predmete i izbjegavaju prijetnje na svom putu. Serijal je prisutan već 19 godina, a broji tri dijela i jedan spin-off naslov. Prošle je godine treći dio lansiran na Switch konzoli u tzv. Deluxe izdanju.

Komentari (2)

  • delko

    23.03.2021 - 13:53

    Pikmini su zakon 👍👍👍

  • Dajsikeks

    23.03.2021 - 14:05

    More like, još jedna loot box igra

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?